Megkérték a kezed nyáron?10+1 tipp menyasszonyi ruhapróbához

 

Az egyik legizgalmasabb része az esküvői előkészületeknek kétségkívül a menyasszonyi ruha kiválasztása. Ugyanakkor nem is gondolnánk, mennyire megnehezíthetjük a saját dolgunkat, hogyha bizonyos szempontokat nem veszünk figyelembe. Mutatunk 10+1 olyan tippet, ami garantáltan a segítségetekre lesz és megkímél a későbbi kellemetlenségektől.

 

menyasszonyi-ruha-próba

Forrás: glamour

 

1. Legyen költségvetésed

 

Az első és legfontosabb szempont, hogy ismerjük a saját határainkat. Elmehetünk a legdrágább belvárosi szalonba ruhát próbálni, de, ha beleszeretünk egy olyan ruhába, ami a pénztárcánknak elérhetetlen, akkor csak magunkat kínozzuk.

 

Vagy azért mert a ruha ára miatt másról kell majd lemondanunk vagy azért, mert nem lehet a miénk. Legyen egy végső határ, ami fölé nem megyünk és ezt nyugodtan átadhatjuk a kíséretünknek, akik időben ránk szólnak, ha elragadna a pillanat varázsa.

 

 

2. Kérj időpontot

 

 

A legtöbb menyasszonyi szalonban már kötelező is bejelentkezni ruhapróba előtt és bár jó ötletnek tűnik spontán betoppanni próbálgatni, nem valószínű, hogy tárt karokkal fognak fogadni bennünket.

 

Érdemes egy egész napot a ruhapróbára szánni, így több helyen is körülnézhetünk és tisztában leszünk a kínálattal ár-érték arányt illetően is.

 

 

menyasszonyi-ruhapróba

Forrás: heatherpoppie

 

3. Nézegess képeket

 

Nem baj, ha nincs konkrét elképzelésed, ám biztosan vannak olyan ruhák, amelyektől megdobban a szíved. Bátran mentsd le őket a telefonodra, pláne, ha tudod, hogy melyik szalonban érheted őket el és mutasd meg, ha megérkeztél.

 

Bár a lányok tudni fogják, alkatilag mi állna neked a legjobban, a fő, hogy te jól érezd magad a bőrödben, ehhez pedig az kell, hogy tisztázva legyenek a stílusbéli elvárások.

 

Forrás: tesoribridalformal

 

4. Vigyél magaddal valakit, akiben megbízol

 

Nem csupán a személyiségét illetően érdemes kiválasztani azt vagy azokat a személyeket, akik őszintén megmondják, ha valami nem az igazi, azt is tartsd szem előtt, hogy egyezik-e a stílusotok, hiszen szög egyenes ellentéttel az alapvetően is nehéz választást csak tetézni fogjátok.

 

5. Tűzd fel a hajad

 

Akár leengedve, akár feltűzve szeretnéd majd hordani a frizurádat, mindenképpen fond be vagy tűzd fel a tincseid, hiszen rengeteget tud befolyásolni a menyasszonyi ruhán a hajunk állapota. Függetlenítsd el első körben a sminkedtől és a hajadtól a választást, egyelőre csak a ruhára fókuszálj, a többit ráér eldönteni később.

 

6. Válassz megfelelő fehérneműt

 

A teljesen átlátszó, csipke fehérneműt hagyjuk meg másik alkalomra, hiszen az öltöztetőinket is kellemetlen helyzetbe hozhatjuk vele. Érdemes egy nude, pánt nélküli melltartót választanunk, illetve a bugyi is jobb, ha takar a megfelelő helyeken.

 

Forrás: blondeexpeditions

 

7. Próbálj fel különböző stílusokat és színeket

 

Mindegy, hogy gyerekkorod óta hercegnő stílusról vagy éppen egy laza, testhez simuló csodáról ábrándozol, hidd el, tudnak meglepetések érni, amikor magadon viselsz valami olyat, amire egészen idáig élből nemet mondtál volna – éppen erre való a menyasszonyiruha-próba.

 

Azzal, hogy felpróbálsz többféle opciót, még nem kell megváltoztatnod a véleményedet, de az esélyt mindenképpen add meg magadnak és a ruhának.

 

8. Ne vedd félvállról a kényelmet

 

Járkálj benne, forogj, nézd meg, hogy mennyire nehéz, szúr-e esetleg valahol. Hogyha már a próbánál annyira kényelmetlen, hogy alig bírod elviselni magadon, képzeld el a nagy napot végigszenvedve. Legyen akármilyen csodálatos egy menyasszonyi ruha, nem ér annyit, hogy elvegye az élvezeti értékét életed egyik legboldogabb napjának.

 

Forrás: blondeexpeditions

 

9. Nézd meg a ruha állapotát

 

Szerencsés esetben van lehetőségünk arra, hogy elsőként viseljünk az adott darabot, de van, amikor olyasmibe szeretünk bele, amit hordtak már előttünk páran. Ilyenkor kutasd át alaposan, vannak-e szakadások, foltok, amiket már nem lehet eltüntetni, mert nagy koppanás lehet a vége.

 

10. Hagyj időt magadnak és csak akkor foglalózz, ha 100%-ig biztos vagy benne

 

Hajlamosak lehetünk, főleg, mi, nők, abba a csapdába esni, hogy a szerelem első látásra elsöprő érzése elhomályosítja az agyunkat és a látásunkat is, így akár az első felpróbált darabra igent mondunk, csak azért, mert megláttuk magunkat menyasszonyi ruhában a tükörben.

 

Inkább aludj rá egyet, ha még meggondolnád, legyél teljesen biztos a döntésben, mintsem megkopasztott ara, aki több 10, esetleg százezret hagy ott a szalonban, mert időközben meggondolta magát, az előleg pedig nem jár vissza.

 

menyasszonyi-ruhapróba

Forrás: shutterstock

 

+1 Vidd magaddal a cipőd, ha már megvan.

 

Néha előfordul, hogy előbb esünk szerelembe a cipőt illetően, mint a menyasszonyi ruhával. Ilyenkor ne felejtsük el már az első próbára magunkkal vinni a topánt, pláne, ha különlegesebb darabról van szó, hiszen nem jó, ha semennyire sem passzol egymáshoz a két darab.

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...