3 tipp az allergiamentes esküvőért

Több ízben is szóba került már a blogbejegyzéseinknél, hogy manapság az allergiák reneszánszát éljük, ahol szinte mindenkinél kimutatnak valamit a tesztek. Így hát nem haboztunk, összeszedtünk pár hasznos tippet azért, hogy kaparó torok és folyó orr helyett a vendégeidnek is happy enddel fejeződjön be a te nagy napod.

 

allergiamentes esküvő

Forrás: wedding mast

 

Nem vitás, jó, ha az antihisztamin is bekerül nem kis mennyiségű kalcium kíséretében a kötelező esküvői vésztáskába, hiszen jobb előre felkészülni, mint utólag hebegni és vagy habogni, de most felsorolunk 3 igen hasznos tippet, amivel a Te nagy napod is allergiamentesen tökéletes lehet!

 

1. Gyümölcs dekoráció a fránya virágok helyett 

 

Nekem, mint aki a legtöbb virág porára allergiás, bizony külön rémálom előre arra gondolni, hogy az esküvőn, ahova hivatalos leszek, ne adj isten virágcsokor mellé kerüljek, pláne ha a menyasszony az erős illatú virágokat preferálja.

 

eskuvou-dekoracio

Forrás: retikul

 

Mivel garantáltan nem csak én vagyok így ezzel – ez alatt értem: körülbelül egy-két óra virágtengerben úszás után úgy érzem, hogy a manduláim nagyságában jobbról is, balról is egy külön fej nőtt ki, érdemes átgondolni, milyen alternatívák is léteznek a dekor terén!

 

gyümölcs-dekor

Forrás: woman getting married

 

Zöldség vagy édesszájúaknál gyümölcsök felhasználásával készített dekoráció, ami nem csupán azért hasznos, mert így garantáltan nem lesz “három fejű” senki, hanem azért is, mert a hosszú várakozások közepette sem eshet le senki vércukra – hiszen ott a gyümölcs -, nem beszélve arról, hogy a dekorációt elcsipegetheti a vendégsereg – és ha finom, akkor el is fogja biz isten, így a dekoráció nem végzi úgy, mint a vágott virágok, s a nagy nap után nem kerülnek a kukába. Környezettudatosságból jeles!

 

Persze egy szabadtéri esküvőn mindez nem segít: ha épp virágzik a parlagfű, vagy más allergén gyomból sok van a közelben, akkor nincs mit tenni, vagy előre tájékozódtok erről is, vagy lesz pár tüsszögő vendégetek (ha ti magatok vagytok extra allergiásak, akkor erre mindenképp figyeljetek az időpont és a helyszín kiválasztásakor – a folyamatos könnyezés és tüsszögés elronthatja a nagy napodat!)

 

gyümölcs-dekor

Forrás: onewed

 

2. Az asztalra mindig több verzió kerüljön az ételből, jól elkülönítve!

 

Mentesség ide vagy oda, képtelenség, hogy egy esküvőn mindenkire személyre szabva készüljenek el az ételek, arról nem is beszélve, hogy szakács legyen a talpán, aki minden allergiát és vagy intoleranciát szem előtt tudna tartani. Így hát érdemes a menüt nem tányérokra szervírozni (vagy A és B menüt tenni a vendégek elé, amiről választani tudnak), hanem az asztal közepén felkínálni az ételeket egy nagy tálon, s mindenki válassza, amit szeretne! 

 

A meghívóban mindenképpen kérjétek meg, hogy a vacsora visszaigazolásakor jelezzék a vendégek az ételintoleranciájukat! Ez nagy segítség nektek és a szakácsnak is az esküvői menü összeállításakor. Ne hagyjátok ki ezt az egyszerű lépést.

 

Persze ekkor érdemes arra vigyázni, hogy a különösen allergén ételek (mogyoró, kenyérfélék, zellerszár) külön legyenek tálalva, mert aki például gluténmentes diétán van, egyetlen morzsa búzakenyeret sem ehet. Tehát, ha lehet, ne így:

 

Forrás: enchantee

 

Hanem inkább így:

 

ételallergia-esküvői-menü

Forrás: pinterest

 

 

3. Körömlakk a fémallergia legjobb ellenszere!

 

Azoknak, akik nem csak a saját nyakukba akasztanak ékszert a nagy napon, hanem a koszorúslányok egyenruhája mellé egyenékszert is választanak, azonban az nem ezüst vagy arany, érdemes egy gyors kezelést megejteni a körömlakkal.

 

 

bizsu-allergiamentes-eskuvo-redd-rouge-eskuvookosan

Forrás: red rouge

Miért? Mert nincs annál csúnyább, mikor az egyszerű bizsu, bármilyen szép is, de elzöldül a nyakban, és a nyak is olyan lesz, mint akit fojtogattak (sajnos van olyan bőr, ami nem a nagy meleg miatt, de azonnal ezt a reakciót váltja ki a nem nemesfémből készült szépségekből), valamint akár allergiás tüneteket is kiválthat (bőrpír, kiütés, duzzanat), amit bizony a körömlakk áldásos védőrétege mind-mind megelőz egytől egyig.

 

 

bijou-esküvőForrás: outclicks

 

 

Nektek mi ugrik még be az allergiamnetes lagzi kapcsán? Mit tanácsoltok a többi lagzira készülő párnak?

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

A tökéletes esküvői torta titkai

Miből készüljön, hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?...

Megkérték a kezed nyáron?10+1 tipp menyasszonyi ruhapróbához

Az egyik legizgalmasabb része az esküvői előkészületeknek kétségkívül a menyasszonyi ruha kiválasztása. De hogyan csináljuk?...

Akik a menyasszonyi szalonban laknak

Szerelmes álmodozásaink közepette talán nem is gondolunk arra, milyen kalandos utat tesz meg a tökéletes ruha a tervezéstől az oltárig, pedig...