4+1 érv, hogy hétköznapon tartsd az esküvőd

 

Az esküvő szó hallatán azonnal egy szombati nap jut eszünkbe és gyakran fel sem merül mint opció, hogy a hét többi napján tartsuk meg a menyegzőt.  Az utóbbi években már a pénteki választás is egyre elfogadottabbá válik, na de mi van a hétfőtől csütörtökig tartó időszakkal és mi a baj a vasárnappal?

 

esküvőhétköznap

 

Most elhoztunk 5 igazán nyomós érvet, ami segíthet benne, hogy kicsit máshogy gondoljunk az időpontokra és rugalmasan válogathassunk a dátumok között.

 

 

1. Az évfordulók illetve mérföldkövek napját nem kell a hétvégékre feláldozni

 

 

Gyakran szeretnénk és igyekszünk is úgy választani esküvői időpontot, hogy azt esetleg a megismerkedésünk évfordulójához vagy egyéb fontos, közös dátumokhoz kössük, viszont megnehezíti a helyzetet az, hogy nem minden évben fog hétvégére esni pont azon hónap azon napja, amit kinéztünk magunknak.

 

Hogyha rugalmasak vagyunk a hétköznapi esküvőt illetően, ezt az opciót is mérlegelhetjük anélkül, hogy évekig várnánk arra az időpontra vagy választanánk másik napot, amihez semmilyen érzelem nem fűz – persze csak az esküvőnk napjáig, hiszen utána már az is családi ünnepnapnak számít.

 

esküvő-hétköznap

A mi keddi esküvőnk – forrás offbeatbride

 

2. Olcsóbb

 

 

Gondoljunk csak bele, hogy hány esetben kell hétvégi pótlékot fizetnünk, legyen szó bármiféle eseményről. Rengeteget spórolhatunk azzal, ha a munkanapokat választjuk nagy napnak.

 

esküvő-hétköznap

Forrás: HuffPost

 

3. Sokkal nagyon a választási lehetőség

 

 

 

Szolgáltatók esetében egyértelműen szélesebb a paletta, hiszen a jó fotós és videós már akár évekkel előre be van táblázva, ruhákat illetően is rugalmasabbak lehetnek a szalon dolgozói, arról nem is beszélve, hogy kevésbé leterheltek mondjuk hét elején.

 

Ráadásul a helyszín esetében sem mindegy, hogy esetleg jövő évig kell várni a legközelebbi szabad nyári időpontra. Ugye a többit már meg sem kell említenünk?

 

 

4. Nem ütközik más hétvégi programokkal

 

 

Gyakori, hogy a ballagási időszakok és egyéb nívós rendezvények vagy események keresztülhúzzák a számításainkat és a meghívottak egy része nem is tud részt venni a lakodalmas mulatságban, mert máshol van jelenése. Hétköznapokon ez egyáltalán nem fog problémát jelenteni.

 

esküvő-hétköznap

 

+1 Az anyakönyvvezetőnek sem kell fizetni a hétvégi kiszállásért

 

A szombati napért szinte kivétel nélkül minden anyakönyvvezető plusz költséget számol fel, hiszen ez neki is pihenőnap lenne a hivatalos beosztás szerint és valljuk be, sokszor anyagilag sem mindegy ez a sok kis ráadás. Még egy pozitívum, hogyha csak gyorsan letudnánk a szertartást szűk körben a mulatozás helyett, nem is fog eltérni a házasságkötésünk illetve maga az esküvő dátuma sem.

 

Ti elgondolkoztatok már, hogy esetleg hétköznap tartsátok az esküvőtöket?

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...