5 TIPP, milyen szempontok alapján válassz virágot a menyasszonyi csokorhoz

 

Könnyen elveszhetünk a virágok adta széles választékban, de vajon mik azon a szempontok, amiket érdemes követnünk, amikor a menyasszonyi csokorral kapcsolatos döntésen vacillálunk?

 

menyasszonyi-csokor

Forrás: Pixabay

 

1. A szezon

 

Nem mindegy, hogy milyen évszakban tartjátok az esküvőt, hiszen mondjuk egy napraforgót a tél közepén beszerezni igencsak körülményes, és valljuk be, látszatra sem lesz éppen a legszebb a hóesésben tündöklő sárga csoda. Bátran nézz körül a szezon választékai között vagy kérdezd meg a virágkötőt, hogy ő mit ajánl az esküvőtök időpontjára.

 

2. Szín

 

Ahányféle menyegző, annyiféle dekoráció. És bizony ennek a központi eleme általában az esküvői virágcsokor, így már magát a dekort is figyelembe veheted, amikor a színeket pásztázod. Mi lesz a jellemzőbb a nagy napon; a pasztell vagy esetleg inkább az élénk elemek? Csempészd bele a virágkölteményekbe is.

 

menyasszonyi-csokor

Forrás: Pixabay

 

3. Élő vagy selyem

 

Szentimentális vagy és szívesen eltennéd emlékbe a menyasszonyi virágcsokrod? Akkor az örökcsokrokat neked találták ki! Amennyiben mégis az élő virág mellett döntenél, válassz olyan fajtát, amit könnyen ki tudsz szárítani – a babarózsa például egyáltalán nem lesz tartós éke az otthonotoknak.

 

menyasszonyi-csokor

Forrás: lézerangyal

 

4. Kitűző, dekor, csokor

 

Természetesen célszerű a költségvetésünkhöz mérten választani és már jó előre számításba venni, hogy az igényes összhatás érdekében nem árt, ha a különböző virágelemek azonosak, kezdve a bokrétáktól, az asztali/autó és teremdekoráción át a menyasszonyi csokorig.

 

esküvői-csokor

Forrás: SingaporeBrides

 

esküvői-csokor

Forrás: Lila and Laces

 

5. A virágok jelentése

 

Tudtad, hogy a virágok is különféle jelentésekkel bírnak? Rózsából nem mindegy, hogy milyen színt választasz az esküvői csokorba, hiszen míg a vörös a szerelem és a szenvedély jele, a sárga a barátságé és a plátói szerelemé. A gyöngyvirág, a kála és a frézia sem véletlenül oly népszerű az arák körében, mind szerelemre, szépségre és ártatlanságra utal.

 

 menyasszonyi-csokorForrás: Pinterest

 

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Neked is van ciki esküvői sztorid? Nekünk három is!

Az ember életében számos kínos szituáció adódik, de mi van akkor, ha épp az esküvőn adódik a valaha volt legkínosabb?...

5 mesébe illő fotózási helyszín ESŐS NAPOKRA

Rengeteg csodás helyet találni, ahol a kreatív képeket elkészíthetitek rossz idő esetén....

Variációk a karikagyűrű felhúzására

Kinél legyenek, mikor kerüljenek elő, hogyan húzzuk fel? – mennyi kérdés egyetlen részlet tökéletes kivitelezéséhez!...