A ’20-as évek Amerikája köszön vissza az idei esküvői hajviseletekben

Kiválasztani a megfelelő esküvői frizurát éppen olyan nehéz, mint megtalálni a tökéletes párt. Mindkettőhöz elengedhetetlen az alapos önismeret és a céltudatosság. Ha sikerült rálelnünk a megfelelőre, akkor már egyenes az út az oltárig.

 

Az esküvői frizura mindennél alaposabb előkészületet igényel. Nem elég csak az esküvő napján elmenni a fodrászhoz, már hetekkel, sőt akár hónapokkal előbb el kell dönteni, milyen stílusú hajat szeretnénk, és mi az, ami leginkább illik a személyiségünkhöz és a ruhánkhoz. Haj és smink kéz a kézben jár, az egyiknek igazodnia kell a másikhoz. A téma egyik szakértőjét, Bob Katalin fodrászt, esküvői frizurakészítőt kérdeztük az aktuális tudnivalókról.

 

esküvői frizuraForrás: Bob Katalin

 

Mi jellemzi az idei év esküvői frizuradivatját?

 

2018-ban a vintage, a pin-up és a Gatsby stílus dominál. Visszarepülünk a ’20-as évek Amerikájába. Hullámok, fürtök, elegáns kontyok, határozott vonalak, virágdíszek, csatok, fejpántok. Ezek mind olyan frizurastílusok, amelyhez szükségeltetik némi merészség és extravagancia, ezért azoknak a menyasszonyoknak ajánlom, akik ki mernek lépni a komfortzónájukból. Ezekhez a frizurákhoz minimum vállig érő hajra van szükség. Akinek nem elég hosszú a haja, lehetősége van póthajjal kiegészíteni az eredetit, amit úgy dolgozunk el, mintha az is a menyasszony igazi haja lenne. A hajdíszekkel is lehet játszani és kompenzálni a hajmennyiséget. Régen nem nagyon használtak nagyobb díszeket, ma már sokkal bátrabban nyúlunk ezekhez.

 

Látványos, különleges virágdíszekkel, fejpántokkal, szalagokkal, gyöngyökkel, csatokkal dobjuk fel az esküvői frizurákat.

 

esküvői frizuraForrás:sophiegee

 

Manapság sok rövid hajú menyasszony is van, nekik milyen lehetőségeik vannak?

 

A rövid hajaknál a modern verziók működnek jól. Nem feltétlenül ragaszkodunk a romantikához, inkább a merész, vagány stílusok kerülnek előtérbe. A rövid hajaknál a kiegészítők dominálnak. Csipkés pántok, selyemszalagok, egyedi csatok, tollak. Tavaly például volt egy vendégem, akinek rövid volt a haja, és egy beszárítás után tollakat és rövid fátyolt rögzítettünk a hajához, amely a fél arcát eltakarta. Igazi ’30-as évekbeli stílust kapott a frizura, amely elképesztően jól mutatott.

 

Fontos, hogy csak azok válasszák a rövid hajat, akiknek elég karakteres hozzá az arcuk.

 

esküvői frizurákForrás:tinytouchups

 

 

 

Azt mondják, pár héttel az esküvő előtt már ne változtassunk drasztikusan a frizuránkon.

 

Nekem az a tapasztalatom, hogy most már sokkal korábban rászánják magukat a menyasszonyok, hogy részt vegyenek a frizurapróbákon. Erre azért van szükség, hogy a fodrász megismerhesse a menyasszony elképzeléseit, vágyait, képet kaphasson az esküvő stílusáról, és láthassa a ruhát is, amit az ara visel. Minél több idő van a próbákra, annál biztosabb, hogy olyan esküvői frizurája lesz a menyasszonynak, ami leginkább passzol az egyéniségéhez. Ha ehhez arra van szükség, hogy legyen rövidebb a haj, kerüljön bele melír, esetleg próbáljon ki egy új hajszínt, akkor ez esetben érdemes megfogadni a fodrász javaslatait és minél előbb kipróbálni azokat.

 

Nagyon fontos, hogy mindig őszintén mondja el a véleményét az ara a frizuráját illetően.

 

 

esküvői frizurákForrás: ivoirenews

 

Miért számít annyira, milyen a menyasszony ruhája?

 

Gondoljunk csak bele, ha a menyasszony ruhája felül csipkés, a haja pedig egészen hosszú, hiába akarná az ara is és a vőlegény is megmutatni a hosszú hajat, ha azzal teljesen kitakarja a ruha csipkéit. Ebben az esetben megoldás lehet, ha csak félig van feltűzve a haj vagy oldalra van rakva.

 

esküvői frizurákForrás:southboundbride

 

Mi a célravezetőbb, ha a menyasszony kész tervekkel, ötletekkel áll elő, vagy rábízza magát a fodrászra?

 

Úgy gondolom, hogy az a legjobb, ha már van valami elképzelés a menyasszony fejében is, hiszen mégis csak ő tudja a legjobban, mi az, ami tetszik neki. Azt szoktam ajánlani a vendégeimnek, hogy nézegessenek fotókat az interneten, és hozzák el, ami szimpatikus nekik. Természetesen én is mutatok nekik stílusokat, variációkat, megosztom velük az elképzeléseimet, és lehetőségük van többféle frizurát is kipróbálni.

 

A próbák során addig finomítjuk, alakítgatjuk a hajat, amíg tökéletes nem lesz.

 

 

esküvői frizurákForrás: blovedblog

 

Mennyi idő alatt készül el egy esküvői frizura?

 

Ez függ attól, hogy mennyire bonyolult a frizura, de általában 1,5-2 órát vesz igénybe az elkészítése. Mivel az esküvő napján már minden perce be van osztva a menyasszonynak, az aggályokat, bizonytalanságokat még a próbán kell megbeszélni.

 

Még egyszer hangsúlyozom, nagyon fontos a fodrász és a menyasszony közötti kommunikáció, és csak akkor lehet jó eredményeket elérni, ha egészében nézzük az esküvőt és az arát, nem csak kiragadva egy-egy részletet.

 

 

esküvői frizurákForrás: Confetti daydreams

 

Mióta készítesz esküvői frizurákat?

 

20 éve foglalkozom fodrászattal, ami számomra nem munka, hanem hobbi. Nagyon szeretem csinálni. Nekem minden vendég nem plusz egy fej, hanem plusz egy személyiség. Az esküvői frizurakészítés kreativitást igényel, számomra ez ad lendületet, és persze az, ha látom a vendégeim őszinte mosolyát és háláját.

 

 

Úgy vélem, az a legfontosabb, hogy az ara minden szempontból komfortosan érezze magát a nagy napon, hiszen ha ő elégedett, akkor kifelé is ezt sugározza, és képes lesz magabiztosan az oltár elé állni.

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...