A 6 legnépszerűbb esküvői játék

Összegyűjtöttük nektek a legnépszerűbb lagzis játékokat, amivel még emlékezetesebbé tehetitek az estét.

 

Forrás: kansas city wedding dj

 

A lakodalom általában a vacsoráról és a hajnalig tartó mulatozásról szól. De vannak köztes részek amikor leül a hangulat (főleg vacsora után). Mint az egész napnak, a lagzinak is van menetrendje. Semmi nincs kőbe vésve, de ha úgy érzitek kicsit alábbhagyott a hangulat, jó, ha be tudtok dobni egy-egy tréfás, táncos esküvői játékot.

 

1. Repül a, repül a…. lufiposta!

 

Látványos program az esküvő után a lufiposta. A játék során a vendégek előre megcímzett és felbélyegzett képeslapokra „jelképes” nászajándékokat írnak fel az ifjú párnak. Pl.: meghívunk egy vacsorára, lemossuk az autótokat, kivasalunk helyettetek, megvesszük az első pelenkát stb. Ezután a lapokat a vendégek héliummal töltött lufikra kötik és szélnek eresztik őket. Amelyik képeslap megérkezik hozzátok azt be lehet váltani feladójánál.

 

legnépszerűbb esküvői játékok

Forrás: weddingbells

 

Kérdezz- felelek! Mennyire ismeritek egymást?

 

2. CIPŐS JÁTÉK

 

Nagyon egyszerű játék. Semmi más nem kell hozzá, mint az ifjú férj és feleség cipője. Üljetek egymásnak háttal, cseréljétek ki a lábbelitek egyik felét, így mindkettőtöknél lesz egy férfi és egy női cipellő. A vőfély/ceremóniamester (ha nem lesz, akkor bármelyik rokon) kérdéseket tesz fel nektek és annak a cipőjét kell a magasba emelnetek, akire illik a feltett kérdésre adott válasz.

 

Próbáljatok úgy helyezkedni, hogy a vendégek mindkettőtöket jól lássanak. Ösztönözzétek a vendégeket, hogy vegyenek részt a játékban, tegyenek javaslatokat szerintük kire vonatkozik a válasz vagy írjanak ők is kérdéseket nektek, amikre aztán a játék során válaszolnotok kell.

 

Forrás: dvantagetentrental

 

Akkor lesz igazán izgalmas a játék, ha személyre szabott kérdéseket kaptok és nem tart tovább 5-10 percnél. Ami az első 5-10 percben vicces az később már unalmassá válhat.  

 

Íme 25 kérdés, amikre számíthatsz, ha ilyen esküvői játékot terveztek a lagziba:

 

 1. Ki kezdeményezte az első csókot?
 2. Ki kedveskedik többet a másiknak?
 3. Ki romantikusabb?
 4. Ki mondta ki először: ” szeretlek “?
 5. Ki csókol jobban?
 6. Ki beszélt először a házasságról?
 7. Ki volt idegesebb az esküvő előtt?
 8. Ki a kreatívabb?
 9. Ki a jobb az ajándékozásban?
 10. Ki jön hamarabb zavarba?
 11. Ki mondja ki először: “Sajnálom”?
 12. Ki viseli a nadrágot a kapcsolatban?
 13. Ki horkol jobban?
 14. Kinek kell több idő, hogy elkészüljön, ha mentek valahova?
 15. Ki hozza meg a döntéseket?
 16. Ki vezet jobban?
 17. Ki a talpraesettebb?
 18. Ki feledékenyebb?
 19. Ki nézi magát többet a tükörben?
 20. Ki tölt több időt a TV előtt?
 21. Ki több időt tölt a Facebookon?
 22. Ki táncol jobban? (lehet bizonyítani)
 23. Ki a gondoskodóbb?
 24. Ki panaszkodik többet?
 25. Kinek van jobb humorérzéke?

 

 

Táncra fel! Hogyan ösztönözd a násznépet?

 

3. SEPRŰ TÁNC

 

Ha a vendégek nem akarnak elkezdeni táncolni, jó megoldás az ösztönzésükre a „seprű tánc” nevezetű játék. Lényege hasonló, mint a székfoglalónak. Páratlan számú vendégnek a táncparketten kell táncolnia, a zenekar pedig pár perc után leáll. Ekkor mindenkinek párt kell keresni és azzal táncol tovább. Akinek nem lesz párja, az táncol a seprűvel. A játék nehézségét az adja, hogy mindig új párt kell választani.

 

esküvői-játék2

Forrás: only in your state

 

4. GYÜMÖLCSTÁNC

 

Ez egy nagyon egyszerű lakodalmi táncos játék, ami biztosan megmozgatja a vendégeket. A násznép tagjai párokban táncolnak, méghozzá úgy, hogy a homlokukkal megpróbálnak megtartani egy viszonylag keményebb gyümölcsöt, lehet ez alma, banán, narancs stb. (azért ne málnával próbálkozzanak)