A menyasszonyi ruha és a fehér ötven árnyalata

Habfehér tüll, csipke és selymek: a klasszikus menyasszonyi ruha mesebeli anyagai, patyolatfehérben. Ehhez szoktunk hozzá, túlságosan is domináns a fehér szín az esküvői ruhaválasztásban, bár az igazán igényes tervezők és a neves szalonok már arra is odafigyelnek, hogy minden bőrtípus és személyiségtípus számára kínáljanak személyre szabott ruhakölteményeket. Hányszor tapasztaljuk, hogy ugyanaz a ruha másképpen mutat két különböző alakon akkor is, ha mindketten egyformán csinosak! A titok a színtípusban rejlik: születési adottságainál fogva mindenki rendelkezik azokkal az alapszínekkel, amelyek sajátos kiegészítőkkel érvényesülnek a legjobban. Tavasz, ősz, nyár és tél típusú lányokból lesznek menyasszonyok, így a menyasszonyi ruha kiválasztásánál is a saját színárnyalataink ismerete az alap: ehhez válasszunk ruhát!

 

 

 

 

Te milyen típusú menyasszony vagy?

 

 

Derítsd ki még időben, milyen típusú menyasszonyként lehetnél a legszebb! Nyilván, ehhez ismerned kell a saját színtípusodat, amit – ha eddig nem sikerült kideríteni – az esküvői ruha kiválasztása előtt Dubovecz Edina színtanácsadó és menyasszonyi ruhatervező segít meghatározni.

 

 

 

 

A színtanácsadás során nem csak az esküvői öltözetre vonatkozóan derülnek ki értékes javaslatok, de a mindennapi viseletekből álló gardrób színösszetételéhez is segítséget kaphatsz.

 

 

Alapszíneid megismerése nem mellesleg önbizalmat ad, hiszen ez is része az önismeretnek: ezen túl magabiztosabban választasz magadnak divatos darabokat és kiegészítőket, mert már tudod, milyen színek állnak neked a legjobban.

 

 

Az esküvő alkalmával több részlet is meghatározza a menyasszonyi ruha stílusát, hiszen a rendezvény típusa és a dekoráció is mérvadó, nem csak a testalkatod és az alapszíneid.

 

 

 

 

Szabadulj ki a hófehér fogságából!

 

 

Mielőtt még az egyes típusoknak szánt tanácsokat, javaslatokat olvasnád, fontos, hogy a fehér színnel kapcsolatos konvenciókat lehámozd a menyasszonyi ruháról alkotott elképzeléseidről.

 

 

A fehér színnek ugyanis megannyi árnyalata van, bár a szalonok többségében zömmel a leghidegebb színű fehér ruhák sorakoznak. Menyasszonyként nem feltétlenül gondolsz bele az okaiba: a szalagavatóra készülő lányok egyforma színű ruhában kell, hogy bevonuljanak, tehát többek között ez az oka a nagy mennyiségű egyforma színű fehér ruhának egy-egy kölcsönzőben.

 

 

 

 

Ha jobban megnézzük, a profi tervezők már régóta nem csak ezzel az árnyalattal dolgoznak, sőt: az ekrü, a törtfehér, a vajszínű és a bézs eleganciája már nem vitatéma az esküvői divat szakmai köreiben.

 

 

Ráadásul ezeket az árnyalatokat csak abban az esetben érzékelnénk nem fehérként, ha valaki hófehér ruhában állna a menyasszony mellé, ami nyilván kizárt: az esküvői etikett szerint illetlenség fehérben megjelenni az eseményen.

 

 

Négy évszak négyféle lehetőséggel

 

 

A természet nyertesei vagyunk mindannyian, hiszen évszaktól függően hordozzuk egy-egy típus nagyszerű lehetőségeit. A tél hűvös színei és kontrasztjai a fehér bőr és a sötét haj együtthatásában érvényesülnek, egyedül számukra előnyös a klasszikus fehér ruha, de ugyancsak nekik áll jól a fényes és a strasszos, köves ruha, a sok csillám.

 

 

A tavasz típusúak bőre barackos, melegebb árnyalatú, ők azok, akik tökéletesen mutatnak a romantikus fazonokban: a gyöngy, a csipke, a virágdíszítés tipikusan tavaszi hangulatú kiegészítők. Számukra már nem előnyös a tiszta fehér árnyalat, az ekrü viszont csodálatosan harmonizál a saját színeikkel.

 

 

 

 

Nyáron, amikor mindennek kicsit kiszívja a nap a színét, ugyancsak hidegebb árnyalatokat látunk, ennek megfelelően a nyár típusúak is hidegebb színárnyalatokkal rendelkeznek.

 

 

Babarózsaszín, törtfehér, púder, pezsgő és tejeskávé – ezek az árnyalatok illenek inkább a nyár típusú menyasszonyokhoz. Az ősz megint csak meleg árnyalatokban bővelkedik, sok a vörös és a rozsda, menyasszonyi ruhában is a drapp, vajszínű, ekrü árnyalatok előnyösek.

 

 

Ősz típusú menyasszonyok semmiképpen ne válasszanak fényes anyagokat, számukra a matt felületű textíliák a legalkalmasabbak természeteses adottságaik hangsúlyozására.

 

 

Ne a fotónak higgy, hanem a próbának!

 

 

A ruhaválasztás nem egyszerű feladat, ezért is olyan fontos, hogy ne csapd be magad. A ruhapróba arra szolgál, hogy felpróbálj több fazont és „ízlelgesd” az egyes fazonokat, kipróbáld a mozgást és főként arra, hogy profi szakemberrel konzultálj a döntés meghozatala előtt.

 

 

Tégy magadnak egy szívességet és ne egy egész udvartartással érkezz a ruhapróbára, hiszen a szalonban úgyis egyetlen szakértő lesz: a tervező.

 

 

 

Ha valakinek a tanácsaira érdemes hallgatni, akkor ő az és nem feltétlenül a legjobb barátnő vagy a családtagok, hiszen a ruhatervezők szakmai szemmel látják rajtunk a választott darabot.

 

 

Óvatosan kell tehát gazdálkodni a laikus fotókkal: a ruhapróbán készült nem professzionális fényképek nagyon előnytelenek is lehetnek, így inkább elbizonytalanítanak, mint megerősítenek a döntésben.

 

 

Személyiségeddel összhangban

 

 

Színtípusod és személyiséged együttes hatása lesz az az összkép, amit aztán a menyasszonyi ruha is árnyal. Nagyon fontos, hogy a ruha igazodjon hozzád és ne fordítva.

 

 

 

 

Lehet, hogy a divatlapban vagy egy másik esküvőn láttál egy olyan fazont, amibe beleszerettél, de nem biztos, hogy rajtad ugyanolyan előnyösen mutatna, mint a modellen.

 

 

Sokkal önzőbbnek kell lenned e tekintetben is – a szó legnemesebb értelmében: te magad vagy a középpont és minden más kiegészítő előnyeid hangsúlyozását szolgálja. Ezért is kulcskérdés, hogy kinek a tanácsaira hallgatsz.

 

 

A profi tervező minden alakra, formára és típusra alkotott már ruhakölteményeket és kapásból tudni fogja, mit ajánljon neked, hogy a legtöbbet kihozd magadból.

 

 

Alkati kérdések, formai előnyök

 

 

Vékonynak lenni nem egyenlő azzal, hogy formásak is vagyunk, ahogy a molett testalkat sem kevésbé vonzó, mint a soványabb. A test arányai határozzák meg az előnyöket és a lehetőségeket az öltözködésben is.

 

 

 

 

Nem csak a kiló és a testalkat-típusok fontosak, hanem például, hogy kinek hol kezdődik a csipője, milyen hosszú a lába, milyen a váll formája, mennyire hosszú a karja stb.

 

 

A profi szakember ezekre az arányokra figyel és olyan darabot fog javasolni, amelyek az előnyös tulajdonságokat hangsúlyozzák és kiegyensúlyozzák a kevésbé szerencsés jellemzőket.

 

 

Menyasszonyi ruhánál különösen értékes egy tapasztalt tervező jelenléte, hiszen iránymutatásával, támogatásával oldani tudja alkati sajátosságainkkal kapcsolatos félelmeinket is.

 

 

 

A koszorúslányok ruháinak színéről

 

 

Az esküvői színharmóniához ez is hozzátartozik és jobban teszi a menyasszony, ha maga határozza meg a koszorúslányok ruháinak a színét, árnyalatát. Így lehet biztonságosan tervezni az esküvő stílusát is.

 

 

 

 

Alapszabály, hogy a koszorúslányok egyforma ruhában vannak, tehát az árnyalat tekintetében nem árt a menyasszonyi ruhához és a dekorációhoz képest meghatározni a koszorúslányok ruhájának a színét, árnyalatát.

 

 

A kiváló tervező ebben is tud segíteni, nyugodtan kérjük ki a tanácsát. Szerencsés esetben az esküvőszervező elkísér a ruhapróbára és így együtt tudjuk kialakítani a legelőnyösebb megoldást.

 

 

 

 

Dubovecz Edina

Cím: 5540 Szarvas, Szabadság utca 32.

Tel.: +36 20 406 6015

E-mail: marilynszalonszarvas@gmail.com

http://marilynszarvas.hu/blog/

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Neked is van ciki esküvői sztorid? Nekünk három is!

Az ember életében számos kínos szituáció adódik, de mi van akkor, ha épp az esküvőn adódik a valaha volt legkínosabb?...

5 mesébe illő fotózási helyszín ESŐS NAPOKRA

Rengeteg csodás helyet találni, ahol a kreatív képeket elkészíthetitek rossz idő esetén....

Variációk a karikagyűrű felhúzására

Kinél legyenek, mikor kerüljenek elő, hogyan húzzuk fel? – mennyi kérdés egyetlen részlet tökéletes kivitelezéséhez!...