A mesteri frizura titkai – nem csak menyasszonyoknak

Amiből csak egy van, azt csak egyszer lehet jól csinálni. Ezért kerül temérdek erőfeszítésbe saját esküvőnk megszervezése: olyan érzés, mintha az élet nagy vizsgáján kellene kiválóan szerepelni, a pótvizsga lehetősége nélkül. A „főszereplők” közül rendszerint a menyasszony előkészületei okoznak több fejtörést, a ruha kiválasztásától a kiegészítők, a smink és a frizura kialakításáig minden mozzanat különféle kihívásokat tartogat. A cél a megjelenésből áradó harmónia és természetes elegancia, amit a látvány elemeinek egymáshoz való viszonya szabályoz. A menyasszonyi frizura ebben a „képletben” szigorú rendezőként működik: karaktert formál, hangsúlyoz és áthangol – viselőjének személyisége és a ruha stílusa szerint. Zsidró Tamás mesterfodrász azt is elárulja, mire kell odafigyelni a menyasszonyi frizura kiválasztásánál, hogy a látvánnyal évek múltán is tökéletesen elégedettek legyünk.

 

 

 

 

A siker egyik titka a helyes sorrend

 

 

A frizura megtervezése a ruha kiválasztásával kezdődik, hiszen a menyasszonyi öltözet stílusa, a ruha formája, kivágása, de még a ruha anyaga is meghatározza, milyen „hajszobrász” munka szükséges a tökéletes összhang megteremtéséhez.

 

 

Egyszerűbb vonalvezetésű darabokhoz bátrabban lehet látványos, dekoratívabb frizurát készíteni, a barokkos, gazdagon díszített ruhákhoz a natúr hatású menyasszonyi hajak illenek jobban.

 

 

 

 

A trend itt is a divatbemutatók kifutóiról érkezik: például a haj természetes szépségét brillantinnal hangsúlyozva a rendezettség és a lazaság együttes hatását érjük el – ettől lesz könnyed, mégis érdekes a frizura. A kifényesített natúr haj ugyanis már egyszerűbb fésüléssel is rendkívül mutatós, elegáns, miközben megőrzi eredeti lezserségét.

 

 

A kevesebb több – az önazonosság a cél

 

 

Természetes lazaság: a hétköznapi haj-divat mai trendje a menyasszonyok hajviseletét is meghatározza. Mondhatni, szinte a „fodrászolatlanság” illúziója az a hatás, ami érdekessé, vagánnyá teszi a frizurát, illeszkedve a stílus többi eleméhez.

 

 

A mai esküvőkön is inkább szabadabb esésű hajakat látunk, a merevre fésült kontyok helyett feltűzések, fonások alakítják a frizurát, virágkoszorúk díszítik a menyasszonyok fejét – könnyedséget, fesztelenséget, légies hatást keltve.

 

 

 

 

A természetesség nyilván az önazonosságot szolgálja: a menyasszony személyiségéhez, temperamentumához illeszkedő frizura hitelesíti viselőjét.

 

 

Ilyenkor amúgy is mindenből több van rajta: a különleges ruha, az ünnepi smink és a haj összhatása nem szabad, hogy elfedje a menyasszony karakterét, különben a fotókról egy idegen nő fog visszanézni rá. Ezért lehet több a kevesebb, azaz értékesebb a natúr frizura, mint a túlbonyolított hajköltemények.

 

 

Tartózkodjunk a nagy váltásoktól!

 

 

Új hajszín, hosszúból rövid, vadonatúj stílus – a markáns változtatások nem illenek bele az esküvői előkészületekbe. Óvakodjunk a nagy eltérésektől, hiszen a teljes esküvői outfit amúgy is nagyon különbözik hétköznapi megjelenésünktől, ne kockáztassuk az „elidegenedést”!

 

 

Ha mindent nagyon másnak akarunk mutatni, mi magunk is felismerhetetlenekké válunk életünk egyik legfontosabb napján.

 

 

Esküvői hajszín-divat nem létezik ugyan, de a hétköznapi trendek nyilván kihatnak a menyasszonyi frizurákra is. Kedvelt megoldások az ombre és balayage technikával elért színátmenetek, amelyek fésülése érdekesen laza, olykor finom titokzatosságot sugall.

 

 

 

 

Az új megoldások kipróbálását mégsem szerencsés az esküvői „bemutatóra” tervezni, de a frizurapróba pont arra való, hogy minden elképzelésünket részletesen átbeszéljük a fodrászunkkal.

 

 

Tervezz, próbálj és hallgass a szakemberre!

 

 

Szerencsés esetben nem csak a ruháról van elképzelésünk, de a frizurát is megálmodjuk magunknak. Érdemes mintákat keresni a vágyott modellről és már kész elképzelésekkel érkezni a fodrászhoz – a ruha kiválasztása után, az esküvő előtt pár hónappal.

 

 

A jó fodrász pontosan fel tudja mérni, működni fog-e a kiválasztott frizura vagy csiszolni kell még a terveken, hiszen próbaként el is készíti az esküvői hajat. Nagyon fontos, hogy erre a mozzanatra valóban szánjuk elég energiát, hiszen egyfelől itt van lehetőségünk változtatni az eredeti elképzelésünkön, ha az nem működik, másfelől pedig lesz időnk hozzászokni az új tervhez, hogy ne kompromisszumnak, hanem jó döntésnek érezzük.

 

 

A profi szakember véleménye kincset ér. Ő az, aki már sok sikeres és kevésbé szerencsés frizurát látott, ránézésre meg tudja mondani, mire képes a hajunk és elemi érdeke, hogy a végeredmény kiváló legyen, olyan, amivel mi magunk is tökéletesen elégedettek leszünk.

 

 

 

 

Sok tényezőtől függ, mitől lesz jó egy frizura, a mesterségbeli tudást nem pótolhatjuk pusztán ízlésbeli orientációval vagy a divathullámok követésével. Többek között azért sem, mert a természetesség, az önazonosság saját személy.

 

 

A menyasszonyi frizurát a menyasszony hordja

 

 

Nem az örömanya, nem a koszorúslány és nem is a kedves, ám laikus tanácsadók, akik szívesen vesznek részt az előkészületekben. Igazán nyugodt esküvői reggel nem létezik – a menyasszony számára legalábbis biztosan ismeretlen fogalom –, de lényegesen könnyebb megtalálni az összhangot, ha a részletek kidolgozása minél kevesebb résztvevő jelenlétében zajlik.

 

 

A lényeg, hogy ilyenkor már nem segítség a legjobb barátnő értékes meglátása és az anyai jótanács, hiszen az érzelmileg amúgy is felfokozott állapotban inkább elbizonytalanítanak, mint megerősítenek. Legyünk határozottak a jó szándékú segítők mértéktartó részvételét illetően, ezzel mindenki csak nyerhet – a menyasszonyi frizura biztosan.

 

 

Zsidró Tamás mesterfodrász

http://www.zsidro.net/

 

 

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

15 gyönyörű menyasszonyi ruha, ami NEM HÓFEHÉR

Nehezen tudunk elvonatkoztatni a fehér színtől, amikor a menyasszonyi ruhára gondolunk, de nem meglepő, ha valaki extrémebb vonal mellett dönt ...

A hercegnők világában ilyen a menyasszonyi ruhapróba

Az Eklektika Szalon stábja segít felkészülni a hercegnői pompa viselésére és az ezzel járó etikett alapjainak elsajátításában....

Hogyan legyenek olyan esküvői fotóid, mint a Pinteresten?

Vajon mi olyan különleges a Pinterest fotókon, mitől lesznek sokkal megnyerőbbek, káprázatosabbak és magazinba illőek az ott feltöltött esk...