A tökéletes esküvői torta titkai

Az esküvő nagy jelenetei közül az egyik legkülönlegesebb a torta felszolgálása. Zenebona, tűzijáték és kíváncsiság fogadja a beguruló tortakülönlegességet, amely remélhetőleg olyan finom is, amilyen gyönyörű.

 

Miből készüljön hát a fő desszert életünk legédesebb eseményére? Hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?

 

esküvői-torta

Forrás: j-cakes

 

Az alapanyag minőségét nem lehet túlértékelni

 

Aranyszabály, nem csak a tortánál, de itt hangsúlyosan, mert nagyon érzékeny készítményről van szó. A tökéletes menyasszonyi torta csakis kiváló minőségű, friss alapanyagokból készíthető el, ezért érdemes a legjobb helyről rendelni. Például, ha gyümölcsös, lehetőleg idénygyümölcsöt válasszunk, amiből garantáltan tud a cukrász válogatni.

 

esküvői-torta

Forrás: totalshawcross

 

Gondoljunk a laktóz- és gluténérzékenyekre is!

 

Ahogy az allergiásokra is! Az esküvői torta általában nem csak egyetlen darabot jelent, hanem a teljes násznép részére felszolgálandó tortamennyiséget. A fő torta lehet a saját kedvencünk, de számítanunk kell olyan vendégekre is, akik esetleg allergiások vagy érzékenyek valamelyik összetevőre.

 

Erről könnyen tudomást szerezhetünk, ha már a meghívón visszajelzést kérünk a különböző ételallergiákról is, nem csak a részvételről. Számukra természetesen külön biztosítsunk megfelelő összetételű esküvői tortát, lehetőleg előre egyeztetve a vendégekkel.

 

esküvői-torta

Forrás: ramonas-torteria

 

Parfé, krémesek és a marcipán

 

Habok, krémek, fagyitorta – millió variációból kóstolhatunk mielőtt eldöntjük, mit választunk. Nyári időszakban az állandó hűtést igénylő esküvői parfétorták üdítőek lehetnek ugyan, de csak akkor válasszunk ilyen desszertet, ha meggyőződtünk róla, hogy elegendő hűtőkapacitás áll rendelkezésre.

 

Ezeket ugyanis nem lehet egyszerű hűtőkamrában tárolni, annál alacsonyabb hőmérsékletet kell biztosítani számukra. A krémes és habos verziók is kényesek, de legtöbbjüket a klasszikus hűtőkamra körülményei megfelelően kímélik.

 

esküvői-torta

Forrás: jenwojcikphotography

 

A marcipános bevonat jól mutat az esküvői tortán, de túlságosan émelyítő ahhoz, hogy egy szelet marcipánmázát elfogyasszuk. Általában a könnyebb díszíthetőség miatt szokták alkalmazni, illetve sokkal stabilabbá válik tőle a torta.

 

Ha mégis marcipán, törekedjünk a lehető legvékonyabb rétegre, hiszen fel is kell vágni a tortát és a vastagabb külső réteg tönkreteheti a lágyabb piskóta és krém rétegeket. Akkor ízléses a szelet, ha egyben tudjuk felszolgálni és nem esik szét, márpedig minél frissebb a torta, annál érzékenyebb.

 

esküvői-torta

Forrás: dianakallus

 

Egészben vagy szeletelve

 

Az esküvői tortát általában egészben hozzák be, majd a menyasszony és a vőlegény együtt kezdik meg. A vendégeknek szervírozott szeleteket érdemes előzetesen előkészíteni, hogy ne helyben kelljen centizgetni az adagokat. Jó megoldás, ha a fő torta megkezdése után külön kocsikon tolják be a többit, így gyorsan és kényelmesen kiszolgálhatjuk a násznépet – különösen a gyerekek lesznek hálásak ezért.

 

esküvői-torta

Forrás: sorellascustomcakes

 

Ne kenjük egymásra az esküvői tortát!

 

Valaki egyszer valahol kicsit többet ihatott a kelleténél vagy mi, de az biztos, hogy a vőlegény és a menyasszony tortacsatája nem józan agyszülemény. Nem vicces, inkább kínos habos, krémes arccal, tortás ruhában bulizni a nagy napon. Lehet, hogy a násznép egy része nagyot nevetne rajtunk, de fél perces bohózattal nem éri meg tönkretenni a toalettünket és saját hangulatunkat.

 

esküvői-torta

Forrás: lauraroseweddings

 

Nem beszélve a fotókról, amik ez után készülnek.

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...