A tökéletes menyasszonyi smink titkai

Menyasszonynak lenni csodálatos. Megszépül az arcunk és a bőrünk, hiszen minden porcikánk átérzi, hogy életünk egyik legfontosabb döntését hoztuk meg és nagy változásra készülünk.

 

Bármilyen szépek is vagyunk, hibátlan megjelenésre törekszünk, ezért is olyan fontos a tökéletes menyasszonyi smink. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a smink megtervezésénél?

 

menyasszonyi-smink

Forrás: creative-wedding-ideas

 

Az összhatásnak kell tökéletesnek lennie

 

Az alapvető sminkelési szabályokon túl – bőr árnyalata, arcforma, színharmóniánk – a tökéletes menyasszonyi smink kiválasztásához a ruha stílusa, a viselt kiegészítők, az évszak, valamint saját temperamentumunk is szempont.

 

Ne most akarjunk új, extravagáns, túl merész arcfestéssel hódítani, nem is illik a menyasszonyi ruhához, különösen, ha fehér. Manapság már sokan választanak törtfehér, vajszínű árnyalatokat, illetve valamilyen más, színesebb ruhát, esetleg viseletet.

 

menyasszonyi-smink

Forrás: mrspandp

 

Alapszabály, hogy a viselethez – díszmagyar, helyi népviselet – nem illik erős sminket használni.

 

A kevesebb több – az alapozóhoz ecsetet, ne vakolókanalat!

 

A maszkhatás elkerülése érdekében – amit a fehér ruha csak hangsúlyoz – a bőrszín árnyalatának megfelelő alapozó a lehető legvékonyabb legyen. A menyasszonyi ruha általában valamilyen rendkívül finom anyagból készül: selyemből, csipkével, szaténból – ezek az anyagok mind kifinomultságot, nőiességet, előkelőséget sugallnak.

 

menyasszonyi-smink

Forrás: kimberleekessler

 

Azért is olyan varázslatos élmény a menyasszony látványa, hisz egész lénye tündéri, angyali, nem hétköznapi jelenség. A kevesebb tehát több, ha sminkről van szó, a menyasszony természetes szépsége érdekében.

 

A trükk a barátunk, ha nem visszük túlzásba

 

menyasszonyi-sminkForrás: curetonphoto

 

Az ízléses összhatás eléréséért azonban nem kell lemondanunk az apró trükkökről.

 

Viselhetünk műszempillát, de itt is a mérték az érték: saját arányainkhoz igazítsuk a hosszúságot és ne legyen szokatlanul sűrű. Lehet csalni kicsit a szájkontúrral, de egyrészt a rúzs színével megegyező legyen, másrészt semmiképp ne rajzoljunk magunknak nagyobb vagy kisebb ajkakat a természetesnél.

 

menyasszonyi-smink

Forrás: kristinagasperasacademy

 

A menyasszonyi sminknek hangsúlyoznia kell, nem újraterveznie arcberendezésünket.

 

Hangsúlyok és rejtett szépséghibák

 

Valójában a profi menyasszonyi sminkkel előnyös tulajdonságainkat hangsúlyozzuk, miközben igyekszünk tompítani hibáinkat. A korrektorral eltüntetett szépségfoltok és a ráncok, az arc esetleges aránytalanságait korrigáló kontúrozás mind-mind jó érzéket, gyakorlott szemet igényel.

 

Amikor pedig már a dekorsminket visszük fel, el kell döntenünk, hová kerüljenek a hangsúlyok. Mindannyian láttunk már olyan arcot, amelyet, ha részleteiben vizsgálnánk, igényes sminkes keze nyomát mutatná, ám az összhatás mégsem az igazi: kicsit közönséges.

 

menyasszonyi-smink

Forrás: velbellabeauty

 

A hiba általában a nem megfelelő hangsúlyozásban rejlik. Nem lehet egyszerre ugyanolyan mértékben „kifesteni” a szemet, az arcot és a szájat is. Ha mindent egyenlő arányban próbálunk kiemelni, a végeredmény ízléstelen lesz. Ahhoz, hogy jól dönthessünk a hangsúlyokról, jól kell ismernünk saját arcunkat smink nélkül.

 

Szánjunk pár percet a frissen megtisztított, hidratált képmásunk „bámulására” a tükör előtt!

 

Nézzük meg, milyen magas a homlokunk, milyenek a szemeink – a szín mellett a szemhéj látszó arányai is fontosak, illetve például, hogy mélyen ülő szemekről van-e szó – milyen a szemöldökünk íve, vannak-e mélyebb ráncaink, milyen formájú a szánk stb.

 

menyasszonyi-sminkForrás: meredithrunion

 

Lényegében fedezzük fel arányainkat és aránytalanságainkat, majd ez után döntsünk a hangsúlyokról!

 

Ne sajnáljuk a pénzt profi sminkesre!

 

Akkor tökéletes az összhatás, ha senkinek nem tűnik fel, hogy a szemfényvesztéshez egy kis „szépségvakolatot” is használtunk. Érdemes tehát natúr árnyalatok mellett dönteni és minőségi, tartós kozmetikumokat használni.

 

Ahogy a frizuránkat is fodrászra bízzuk ilyenkor, jól tesszük, ha profi szakembert keresünk a menyasszonyi smink elkészítéséhez. Ez nem azt jelenti, hogy ő fogja eldönteni, mit viseljünk, hanem azt, hogy szakmai szemmel és jelentős gyakorlattal tanácsaival is támogatja döntésünket.

 

menyasszonyi smink

Forrás: kamaaraweddingvideos

 

Nem beszélve arról, hogy valószínű, jobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, mivel olyasmihez is hozzájut, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható.

 

A smink öltöztet és a lelkünkre is hatással van

 

Jól kell éreznünk magunkat a bőrünkben: ez a tökéletes menyasszonyi smink legfőbb titka, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni.

 

menyasszonyi smink

Forrás: desibridedreamsplanning

 

Ha a nagy napon azzal leszünk elfoglalva, hogy vajon elkentük-e a szemhéjfestéket, lejön-e vajon a műszempilla, leettük-e már a rúzst az ajkainkról vagy összekente-e az alapozó a ruhánkat, feszengeni fogunk. Ha viszont kényelmes, természetes sminket hordunk, könnyebben elhisszük magunkról, hogy szépek vagyunk és ez kisugárzásunkra is hatással lesz.

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...