Esküvői ékszer: gyöngy vagy gyémánt?

Bár a szépség nem szorul kiegészítőre, ékszert még az a menyasszony is visel, aki a hétköznapokban a női nem puritánabb képviselői közé tartozik. Nézzük, mire figyeljünk oda a menyasszonyi ékszer kiválasztásánál?

 

esküvői-ékszer

Forrás: esküvőclassic

 

A hagyománytól elszakadva

 

Nagyanyáink még úgy tartották, hogy a gyöngy könnyeket hoz, a kő boldogságot, ezért a már nem népviseletben házasodó menyasszonyra a mirtuszkoszorúhoz nem javasolták a gyöngysort.

 

Ma már nem él ez a felfogás, nem is tudnánk mit kezdeni vele, hiszen oly mértékben differenciálódott, gazdagodott a menyasszonyi ruhák stílusa, hogy némelyikük kifejezetten gyöngysorral ajánlott, másokat nyakék nélkül illik viselni. Mára a gyöngynek már inkább az igazgyöngy elnevezésből adódó jelentését szeretjük, mely az igaz szerelemre asszociál.

 

esküvői-ékszer

Forrás: folkpedia

 

A ruha és a fejdísz dönt az ékszerről

 

A menyasszony ruhájának anyaga és fazonja önmagában is iránytű az ékszerek megválasztásához.

 

A nagy dekoltázsú, ujjatlan ruhákhoz érdemes hangsúlyosabb nyakéket választani, hacsak nem minimalista stílusban öltöztünk és a dísztelenséggel kívánunk hatni. Fontos azonban, hogy amennyiben a nyak meztelen marad, a fül és a fej ne legyen dísztelen, mert bármennyire szép a természetesség, az egyensúlyt a nem mindennapi kiegészítők óvatos megválogatásával érjük el.

 

esküvői-ékszer

Forrás: kcwedding

 

Hangsúlyos fejdíszhez nem feltétlenül szükséges nagy, látványos fülbevaló, legfőképpen, ha a nyakékünk is hasonlóan erős darab. Örök szabály, hogy a kevesebb több és az összhatás a „főnök”. A zsúfoltság közönségessé teszi a látványt és karácsonyfaszerűvé a menyasszonyt.

 

Gyöngyöt vagy/és gyémántot?

 

Keverhetjük-e a stílusokat és az anyagokat? Amikor például gazdagon díszített csipkeruhát öltünk, nem biztos, hogy egyáltalán kell nyakék, hiszen a csipke önmagában ornamentum, de ha mégis, ügyeljünk arra, hogy egyfélét hordjunk: vagy követ, vagy gyöngyöt.

 

Amennyiben a ruha gyöngyhímzett vagy strasszos, nem szerencsés keverni a kiegészítőket sem.

 

esküvői-ékszerForras: sikerado

 

Meghatározó a tiara. Leginkább a főúri, királyi esküvők menyasszonyainak példájából látjuk, hogy a kövekkel vagy gyöngyökkel díszített tiara mellé gyakran választanak hasonló anyagból készült fülbevalót, de egyre ritkábban hordanak vele nyakéket.

 

Kate Middleton és Meghan Markle is így lehettek káprázatos menyasszonyok, de Victoria és Madeleine svéd hercegnőktől kezdve Európa szinte minden uralkodócsaládjának etikettjében a mértéktartás az elegancia kulcsa.

 

Fontosabb, hogy valódi legyen

 

Akárcsak a szerelemben, az ékszerben is az anyag minősége határozza meg az értékét. Nem illik hamis köveket hordani olyan pillanatban, amikor éppen az igaz szerelemre esküdnénk. Inkább mellőzzük a drágakő-imitációkat, ha nincs lehetőségünk valódi darabokat viselni.

 

Ennél sokkal nagyobb baj, ha keverjük a minőséget: nemes ékszer mellé felveszünk nem valódi darabot is. Ezt semmiképpen ne tegyük!

 

esküvői-ékszer

Forrás: életszépítők

 

Lehet design-ékszert viselni, nagyon is különlegessé tehetjük az „outfitet” vele, ám csakis akkor, ha a ruha stílusa megengedi. A design ékszerek sok esetben nem nemes anyagokból készülnek, de ez megbocsájtható, ha olyan az összeállítás, hogy a látvány ezt nemcsak elbírja, de meg is kívánja.

 

Csakis olyan menyasszony viseljen exkluzív design-ékszert, akinek az egyéniségéhez is passzol, különben pontosan az ellenkező hatást érjük el vele.

 

A méret is fontos

 

De mennyire! A vállig érő fülbevaló egy rövidebb nyakú, alacsony hölgyet szinte földbe döngöl, tehát nagyon figyeljünk a saját arányaink és az ékszer méretének harmóniájára! A hangsúly a kiegészítésen legyen, ne a dominancián!

 

Hosszú ujjú ruhához és vastag csuklóhoz például ne válasszunk karkötőt, mert olyasmire vonjuk a figyelmet, amire nem szeretnénk.

 

esküvői-ékszer

Forrás: kcweddings

 

Elálló fülekhez nem előnyös a nagy méretű függő, mert odavonzza a tekintet, erre pedig semmi szükség.

 

A dús kebleket azonban lehetőleg ne hagyjuk fedetlenül egy mélyen dekoltált ruhában: bátran választhatunk dekoratív nyakéket, amely bár látványos, mégis „szemfényvesztő” hatása is van. Így érjük el, hogy a kebleinken kívül másra is odafigyeljen a gyönyörködő tekintet.

 

Miért ne mellőzzük teljesen az ékszert az esküvőn?

 

Amint a neve is mutatja: ék-szerről van szó, olyan apró trükkről, amely ékesít. Különlegessé tesz és megdolgoztatja a tekintetet. Apró villanásokkal tündöklésbe borítja a figurát, titokzatossá, meseszerűvé teszi. Többek között ezért sem szabad eltúlozni az ékszerviselést.

 

A menyasszony ékei az élet legfontosabb napjára királynőt varázsolhatnak belőlünk.

 

esküvői-ékszer

Forrás: wallpapermaiden

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...