Esküvői meghívó: postán, személyesen vagy emailben?

 

Mielőtt még bárki ráncolni kezdené a szemöldökét, előre szólunk, az esküvő előtt bizony nem jó ráncfakasztó műveleteket végezni, és leszögezzük, az esküvői meghívóra ilyen vagy olyan formában, de igenis szükség van!

 

esküvői-meghívó

Forrás: HuffPost

 

Miért? Nos, mert ezek a csodák tartalmazzák a feledékeny rokonoknak, barátoknak és vagy ismerősöknek, hogy pontosan hol és mikor is kerül sor a nagy napra, valamint a legtöbb esküvői meghívóra felkerül az is, hogy az ifjú pár minek örülne ajándékba.

 

1. Esküvői meghívó: pár éve még csakis papíralapon

 

Szó elszáll, írás megmarad elven nem hiába hagyomány az esküvőre az esküvői meghívó küldése, melyre mint minden ágra a nagy lakodalmasdi körül, bizony szintén egy egész hálózat felépült, s tündökölt gyönyörű fénykorában.

 

eskuvoi-meghivok

Forrás: template

 

De mi a helyzet mostanság a papír alapú esküvői meghívók terén, mikor mindenki kezében lépten-nyomon ott virít az okostelefon, és a levelezés szinte kihalt az e-mailek mellett?

 

esküvői-meghívó

Forrás: infopentrutine

 

Ha pár évvel ezelőtt püföltük volna e témakörben a billentyűinket, gépekkel teli világ ide vagy oda, még biztosan teljes váll- és mellszéleséggel a postai meghívók mellett érveltünk volna, hiszen nincs annál különlegesebb (és borsosabb) élmény, mikor csillogó szemmel, több tucatnyi borítékkal, álmokkal és sóhajokkal telve mész a postára, hogy minden szerettednek feladd a névre szóló meghívókat…

 

És persze a rokonság, barátok is meglepődik: levelet kaptam? Valódi levelet? Kitehetik a hűtőre és lélekben hónapokon át veletek készülhetnek. Míg egy mail? Lehet, hogy elsikkad a napi 100 más között, sőt valami balszerencse során még a spamek között is végezheti.

 

 

 

2. Esküvői meghívó emailben: egyből a naptárba

 

Azok az okosok, akik igyekeznek az esküvői költségek lefaragásában segíteni a leendő ifjú párnak, rendre a meghívók papíralapon történő kiküldését húzzák le elsőként a listáról, hiszen ki az, aki nem netezik manapság?

 

esküvői-meghívó

Forrás: shutterstock

 

Így hát lassan kiveszőben egy iparág, kezd kikopni a papír vastagsága, színe és minősége iránti izgalom, no meg a folytonos betűtípusok körüli láz, helyette pedig jön a ctrl +C és +V, no meg az izgalom, hogy jó nevet helyettesítettél-e be a jó mail címhez.

 

Ma akár az egész esküvői előkészületnek blogot lehet indítani, a legapróbb momentumáig rögzítve a neten az utókornak és a hű követőknek a fejleményeket, de egy egyszerű mail is többet mond minden írott szónál, hiszen lehet benne kép, videó, gif, bármi, amit szeretnétek. Arról nem is beszélve, hogy az okos készülékbe kerülve egyből lehet elmenteni a nagy napot emlékeztetőbe!

 

3. Esküvői meghívó: személyesem meghittebb

 

Különcként különleges meghívót álmodtál meg a nagy napra, amit nem lehet csak úgy bezárni a lapos borítékba? Netán egy papirusztekercsre festették rá a betűket, s az egészet egy törékeny kémcsőbe helyeztetted el, amit félsz postáztatni, nehogy megsemmisüljön? A te utad bizony mindenképpen a személyesen átadás lesz, s így 2 in 1 legalább láthatod is az első reakciót, mikor kinyitja a meghívottad a meglepetését!

 

esküvői-meghívó

 

Persze kockáztatod az olyan reakciókat is, melyeket egy közeli ismerős kapott meg sorban a rokonoktól (mondanom sem kell férfi), bár viccnek szánva: Jól meggondoltad? Biztos vagy benne???

 

eskuvoi-meghivok

Forrás: HuffPost

 

Te postáztad, mailezted, vagy személyesen adtad át az esküvői meghívódat?

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Esküvői ékszer: gyöngy vagy gyémánt?

Bár a szépség nem szorul kiegészítőre, esküvői ékszert még az a menyasszony is visel, aki a hétköznapokban nem szokott....

Hogyan kezeld a hisztis koszorúslányokat?

Lesznek, akik úgy gondolják, hogy a saját igényeik az ifjú párénál is sokkal fontosabbak…...

A tökéletes esküvői torta titkai

Miből készüljön, hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?...