Esküvői vészhelyzetek – hogyan kezeljem?

Puffadt szemekkel ébredtél? A sok sírástól elmosódott a sminked? Felszaladt egy szem a harisnyán, amiről azt ígérték, hogy bírja a strapát? Nem kell szupererő, hogy ezeket a helyzeteket kezeld. Lássuk miként tudod kezelni a felmerülő problémákat!

 

Puffadt szemek

 

Fél éjszaka nem aludtál az izgatottságtól, reggel pedig alig látsz ki a szemeden, olyan puffadt? Próbáld ki a régóta alkalmazott kiskanál technikát. Tedd be a fagyasztóba a kiskanalat 15 percre, miután megfagyott vedd ki és a kanalat rakd a szemhéjadra. A hideg segít, hogy a felesleges folyadék a szem körüli erekből eltávozzon. Ha műanyag palackba jeget teszel, és az arcodon óvatosan görgeted az is hatásos lehet.

 

puffadt szemek

Forrás: Getty images

 

 

Pattanások

 

A legfontosabb: ne nyomd ki! Tudom, hogy szeretnéd, de ne tedd, mert csak rosszabb lesz a helyzet. Az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy egy nyitott sebet képezz az arcodon, amire szinte képtelenség sminket rakni és nem is túl egészséges. A legjobb, amit tehetsz, hogy jegeled és raksz rá a kedvenc pattanás eltávolítódból. Ne feledd, hogy, ha nem tűnik el teljesen, a smink majd segít elrejteni. A lényeg az, hogy háttérbe szorítsuk a meglétét, ne pedig kihangsúlyozzuk!

 

Elmosódott smink

 

Néha még a legerősebb vízálló sminkek sem élik túl a könnyeket vagy a verejtékezést. Ha látod, hogy a szemed alatt sötét csíkok vannak, használj nedves törlőkendőt és könnyed mozdulattal távolítsd el a szemed alól a csíkokat, hogy megóvd a sminked többi részét. Ha van, akkor nedves fül tisztító pálcika is a segítségedre lehet, ha óvatosan használod.

 

 

Rúzsos fog

 

Egyszerűen le lehet törölni, ha észleljük – vagy ha van olyan, aki szól nekünk róla. De a legjobb módja annak, hogy ez ne történjen meg az, hogy ha iszunk, akkor szívószálat használunk. Vagy egyszerűen nem használunk rúzst csak egy színezett ajakbalzsamot.

 

rúzsos fog

Forrás: Europress

 

Beragadt gyűrű

 

Áztasd a kezed jéghideg vízben, hogy csillapodjon a duzzanat, aztán használj valami csúszós dolgot, hogy a gyűrűt le lehessen szedni a kezedről. Bármi jó lehet: vaj, olaj, olajos hajvég ápoló. Óvatosan mozgassuk ide-oda, hogy kerüljük a további duzzanatot.

 

 

Elállíthatatlan csuklás

 

Azt hiszem mindenki próbálkozott már különböző módszerekkel. Ha van bevált, akkor alkalmazzuk azt. Ha nincs, akkor próbáljuk ki a következőt: igyunk meg egy pohár vizet kis kortyokban úgy, hogy közben bedugjuk a fülünket. Lehet a vőlegénnyel egymás hátán sót törni, ezt biztosan kitörő lelkesedéssel fogadja majd a násznép.

 

 

csuklás

Forrás: juicing-for-health.com

 

 

Amikor a fátyol önálló életre kel

 

Ha épp egy szeles napot fogtok ki, akkor meggyűlhet a bajod a fátyollal. Ilyen esetekre felkészülvén legyen nálad hullámcsat, hogy ne lógjon állandóan az arcodba. Nemcsak a fátyolnál lehet nagy segítség, de egy laza kontynál is jól jöhet.

 

Feltört sarok

 

Ha nem törted be lagzi előtt a cipődet, akkor meglehet, hogy az fogja feltörni a te lábad. Ezért mindenképpen legyen nálad ragtapasz, hogy tovább élvezhesd a táncot. Ha már ez sem segít, akkor cipőket le és folytasd mezítláb a bulit.

 

sarokfájás

Forrás: story.wedding.com.my

 

Piros szem

 

A megható pillanatok az esküvődön sokszor sírásra késztetnek. Ennek negatív hozadéka lehet, ha a szemed bepirosodik. Ha pedig ez a fotózás előtt történik, akkor igazi katasztrófába torkollhat a dolog. Szerencsére, ha erre az eshetőségre időben gondolsz és bemész a patikába, számtalan termék közül választhatsz.

 

Vörösbor

 

Nyári esküvők kihagyhatatlan itala a bor. A menyasszony réme a vörös fajta, hiszen ruhára kerülvén igen nagy galibát tud okozni. Ha ez mégis megtörténik, akkor tedd a következőt: nedvesíts be egy szalvétát és óvatosan nyomkodd a foltra. Használhatsz sima vagy ásványvizet is. Miután a terület megszáradt és még maradtak a ruhán foltok, azt könnyen eltüntetheted krétával. Óvatosan színezd be vele a foltot. Ez csak ideiglenes megoldás, másnap mindenképpen vidd el tisztítóba a ruhát!

 

 

vörösborForrás: Getty images

 

 

Eltört cipzár

 

A biztostű egy igazi adu ász az esküvőkön. Sok dologra lehet használni, például, ha eltörik a cipzárod. Ilyenkor elég csak a cipzár fej részébe beleilleszteni a tűt, és máris fel lehet húzni! Hasznos segítség akkor is, ha az egész hosszában megadta magát a húzó berendezés. Itt több tűre lesz szükséged, hogy a cipzár mentén össze tudd tűzni a ruhád. Ha ügyesek vagytok, akkor ez az apró malőr fel sem tűnik a nász népnek, te pedig stressz nélkül élvezheted tovább az estét.

 

Felszaladt harisnya

 

Az átlátszó körömlakk segít, hogy a felfutás ne terjedjen tovább. De ha igazán kiakadtál a felfutás nagyságától, akkor szabadulj meg a harisnyától! De mielőtt ezt tennéd, győződj meg arról, hogy a lábad eléggé hidratált. Csúnyán néz ki, ha száraz a lábad. Ha pedig mindenképpen ragaszkodsz a harisnyához, nem árt gondoskodni egy pótdarabról is.

 

felszaladt harisnyaForrás: Getty images

 

A felsorolt esetekből látszik, hogy nem árt pár dolgot csomagolni magunknak az esküvőre. Ilyen például a hullámcsat, sebtapasz, nedves törlőkendő, szemcsepp, biztosítótű, körömreszelő, dezodor, aszpirin, ragasztó, zsebkendő, rágó, a fülpiszkáló, a körömcsipesz, a fogselyem.  Ti mit tennétek még a menyasszonyi elsősegélycsomagba? Írjátok meg kommentben!

 

elsosegelycsomag_eskuvo

Forrás: somethingturquoise.com

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...