Ezek lesznek a legnépszerűbb menyasszonyi sminktrendek 2019-ben

A 2019-es év menyasszonyi sminktrendek terén is hozott újdonságokat. Bár az nagyon egyéni, szubjektív és összetett téma, hogy kinek mi áll jól, hiszen a cél az, hogy ami szép rajtunk azt még szebbé tegyük, – ami pedig kevésbé azt elkendőzzük, vagy elvonjuk onnan a hangsúlyt és a tekintetet – azért mégiscsak érdemes szemügyre venni, hogy miből csemegézhetünk, ha naprakészek szeretnénk lenni a nagy napon. Müller Beáta sminkmestert és kozmetikust kértük meg, hogy segítsen nekünk eligazodni a témában.

 

 

 

 

„Van pár trend, ami az elmúlt 1-2 évben jött divatba és a 2019 –es évben is népszerű lesz: ilyen a natúr, matt vagy vizesen csillogó visszafogott pasztell ajkak, vagy akár az bátrabb menyasszonyoknak az élénkebb színesebb árnyalatok, mint a bordó, a mályva vagy a magenta rúzsok az ajkakon.

 

 

 

 

Még mindin nagyon népszerű az egyik személyes kedvencem: az un. arcfény ismertem nevén a highlighter (hájlájter) használata főleg a járomcsonton, mely fénnyel telíti meg az arcot, illetve egyben fiatalossá és üdévé varázsolja az összhatást is.

 

 

Trendi marad a műszempilla bármilyen típusának a használata esküvőre, akár soros, tincses vagy szálas (1D-3D) verziót is választunk, valamint a mikrocsillám szemcséket tartalmazó szemfestékek, vagy fényes szemfestékek, porok és pigmentek.

 

 

 

 

2019 trendjének számit viszont a minimális pirosító használata, inkább a bronzosító és a kedvenc highlighter használatának keveréke lesz a megfigyelhető.

 

 

 

 

Idén már a szemöldök inkább hangsúlyosabb, mint visszafogott legyen, de elterjedt a nagyon természetes, kicsit „szedetlen hatású” szemöldök is.

 

 

Idei változás még a sminkdivatban a teljesen natúr, un. no-make up smink megjelenése az menyasszonyoknál is, amikor egyáltalán nem látszik, hogy bármilyen smink is lenne az arán. Ezt azoknak a hölgyeknek javasoljuk, akik a hétköznapokban sem szokták magukat sminkelni, de mégis szeretnének kipihentnek látszani az esküvői képeken.

 

 

 

 

Mire figyeljenek a menyasszonyok a sminkes szakember kiválasztásánál?

 

 

Érdemes tudni, hogy ma jelenleg nagyon népszerű sminkes szakma Magyarországon, sok fiatal gondolja úgy, hogy ezzel szeretne foglalkozni, ráadásul az 1991–es évektől kezdve szinte automatikusan kezdett szép fokozatosan szétválni a kozmetikus szakmától is.

 

 

 

 

Azaz aki kozmetikus nem biztos, hogy sminkes és aki sminkes, legtöbbször nem kozmetikus.

 

 

Ha sminkest keresünk – főleg az interneten, – első körben azt döntsük el, melyik az a sminkes akinek az oldalán tetszenek a képei, vajon szívesen viselnél-e magadon is egy hasonlót..? Hogyan tudsz e azonosulni a sminkes stílusával és mindazzal, amit a munkái láttán képvisel? Ha igen a válasz, akkor érdemes egy próbát tenni.

 

 

 

 

Nem gondolom, hogy az lenne a megoldás, hogy 3-4 sminkest is ki kellene próbálni ahhoz, hogy dönteni tudjon a menyasszony, ezért érdemes először körben nézni a neten, milyen a kínálat.

 

 

 

 

A másik fontos tanács, hogy kérjenek mindenképpen próbasminket, ilyenkor könnyed kiderül, hogy az esküvői sminket mennyire hordják majd szívesen az esküvő napján is.

 

 

Mennyire jellemző, hogy a menyasszonyok az aktuális trendeket követik? Erre fektetik a hangsúlyt vagy inkább saját elképzelésekkel érkeznek?

 

 

A Facebook, Instagram, Pinterest stb oldalakról manapság esküvő nélkül is rengeteg információ és fotó jut el hozzánk, nem ritkán, ha akarjuk ha nem… Az itt látható, sokszor túl „fotosoppolt” képeket nézegetve sok hölgy nem igazán tudja eldönteni, vajon a képen látható modell sminkje neki is jó választás lenne vagy sem.

 

 

 

 

Ráadásul nehezen lehet felmérni, hogy a fotón szereplő modell sminkje mennyire erős vagy sem.

 

 

 

 

Ma a magyar hölgyek többsége a természetesség híve, ellenben a fentebb említett netes oldalakon szinte kivétel nélkül erős, kontrasztos sminkek láthatók, vastag alapozással, amit viszont a fotók retusálása sokszor tompít.

 

 

 

 

Ha olyan sminkest választunk, aki gyakorlott, több éve az esküvői szegmensben dolgozik, akkor bátran lehet az ő véleményét és tanácsát követni a smink erősségében és kialakításában is, de jó, ha elmondja a menyasszony azért segítségként azt is, hogy akár mit NEM szeretne.

 

 

 

 

Például egy-egy szint nem szeret viselni magán vagy csak a nagyon visszafogott stílust kedveli stb.

 

 

Ha egyetlen tanácsod lenne a 2019-es évre, amit a menyasszonyoknak ajánlanál, mi lenne az?

 

 

Hogyha jó szakembert szeretne a menyasszony az esküvőjére, mindenképpen érdemes még időben, azaz legalább 5-6 hónappal is előre lefoglalni, akit kiválasztott.

 

 

 

 

Érdemes az esküvőre megfelelően felkészíttetni a bőrét kozmetikussal, hogy a nagy napon hidratált, kisimult és feltöltött legyen a bőre, egyenletes legyen a bőrfelszín stb. hiszen ezzel nagyon sokat segít majd az esküvői smink tartósságán, tapadásán és minőségét egyaránt.”

 

 

 

 

Müller Beátának ezúton is hálásan köszönjük a segítséget. Kíváncsiak vagyunk, Ti mennyire követitek vagy szeretnétek követni az aktuális sminktrendeket menyasszonyként?

 

 

 

 

Müller Beáta 

Sminkmester és kozmetikus

mullerbeata75@gmail.com

+36 20 393 3763

https://mullerbeatasmink.hu/

 

Viszkok Fruzsiról és Szalma Annamáriáról (Maya) a fotókat Semsei Eszter készítette.

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...