Gyerekek az esküvőn? – érvek PRO és KONTRA

A gyerekek kérdésköre a menyegzőkön igencsak megosztó téma. Bár egyre inkább kezd elfogadottá válni, hogyha az ifjú pár úgy dönt, hogy gyerekmentes esküvőt szeretne, még mindig rengeteg feszültséget és konfliktust szülhet ez a döntés.

 

 

Forrás: handelsblatt

 

 

Most megnézünk néhány sarkalatos pontot, hogy könnyebb legyen a választás, ha esetleg nálatok is felvetődött a téma.

 

 

Érvek a gyerekek mellett az esküvőn:

 

 

Nincs sértődés

 

A legnyomósabb érv talán, hogy nem lesz számonkérés és ajtócsapkodás a meghívottak részéről. Sokan személyes sértésnek veszik, hogyha a család valamelyik tagját – ez esetben a gyerekeket – kizárják és kizárólag a felnőtteket várják a nagy eseményre.

 

 

Kiakad a cukiságmérő

 

A gyerekek a sok kínos és kellemetlen pillanat mellett számos vidám és szívbe markoló élményeket is szerezhetnek. Gondolj csak bele, hányszor olvadoztál már a tündéri kis koszorúslány és koszorúsfiú láttán, akik a gyűrűket viszik. Vajon érdemes ezeket a cukiságfaktorokat feláldozni?

 

 

Minden családtag jelen van

 

 

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy olyan opció meg se forduljon a fejetekben, hogy válogattok a gyerekek között és van, akit meghívtok, valakit pedig nem? Ebből lenne ám a hatalmas égzengés. Hogyha van olyan kisgyermek, akit mindenképpen ott látnál az esküvőtökön, akkor ez azt jelenti, hogy mindenkinek zöld utat kell engedni.

 

 

Forrás: insideweddings

 

 

Érvek a gyerekmentes esküvő mellett:

 

 

Nem fog zavarni a gyereksírás és rohangálás

 

Elég lehangoló tud lenni, amikor a szertartás közben a gyereksírás vagy éppen gyerekkacaj hívja fel magára a figyelmet és tereli el a házasulandó párról, arról már nem is beszélve, hogy a nyitótánc közben futkorászó lurkók nem feltétlenül a legideálisabb partnerei a romantikus pillanatoknak.

 

 

Forrás: tuxboard

 

 

Kisebb a költségvetés

 

A szolgáltatók sokszor figyelmen kívül hagyják az életkort és minden egyes főre ugyanannyit számolnak, ezért megfontolandó lehet a sok gyermek esetén, hogy ezt kiküszöböljétek.

 

 

A felnőttek is kötetlenül jól érezhetik magukat

 

Gyerekek mellett sosem ideális egy ereszd el a hajam féle bulizás, pláne, ha arra sincs lehetőség, hogy az esküvő helyszínén a szállást is megoldjátok, mert így sokan vacsora után búcsút intenek a gyerekekkel karöltve a programoknak. Gyerkőcök nélkül ezzel már nem lehet probléma.

 

 

Forrás: pixabay

 

 

Akárhogy is döntöttetek, ne szégyelljétek és ne érezzétek rosszul magatokat miatta, végeredményben az a legfontosabb, hogy ti a lehető legjobban érezzétek magatokat – gyerekekkel vagy nélkülük.

 

 

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

A tökéletes esküvői torta titkai

Miből készüljön, hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?...

Megkérték a kezed nyáron?10+1 tipp menyasszonyi ruhapróbához

Az egyik legizgalmasabb része az esküvői előkészületeknek kétségkívül a menyasszonyi ruha kiválasztása. De hogyan csináljuk?...

Akik a menyasszonyi szalonban laknak

Szerelmes álmodozásaink közepette talán nem is gondolunk arra, milyen kalandos utat tesz meg a tökéletes ruha a tervezéstől az oltárig, pedig...