Ha a melegben olvadni kezd a négyemeletes torta, az esküvőszervezőnek improvizálnia kell

Minden egy meglepetésbulival kezdődött. Horavecz Renáta néhány barátjával együtt kitalálta, hogy nászajándékként titokban lakodalmat szervez egy ismerős jegyespárnak. Renátát annyira magával ragadta a rendezvény megszervezése, hogy elhatározta, kitanulja az esküvőszervezés ábécéjét. Az elmúlt évek alatt sok jegyespárnak csalt mosolyt az arcára, és segített kívánságaik megvalósításában.  A Wonderful Weddings ötletgazdája az Esküvő Okosan olvasóinak most arról mesélt, miből áll egy esküvőszervező napja, és milyen bonyodalmak adódhatnak egy menyegzőn.

 

 

esküvőszervező Forrás: wonderfulweddingsbyhr

 

Hogyan lettél esküvőszervező?

 

Már egészen fiatal koromban kitaláltam különféle programokat a családtagoknak és a barátoknak. Amikor iskolás lettem, egyértelmű volt, hogy én szervezem meg a farsangi bulikat is. Utána jöttek a különféle csapatépítő tréningek, bulik, ha valamilyen esemény megrendezéséről volt szó, mindig engem hívtak az ismerősök. Aztán három és fél évvel ezelőtt néhány barátommal kitaláltuk, hogy meglepetésből lakodalmat szervezünk.

 

A jegyespár csak szűk, családi esküvőt tervezett, de mi zenekart hívtunk, fotóst hozattunk, így végül egy nagy lagzi lett a csendes menyegzőből. A barátaink nagyon hálásak voltak, és mivel én voltam a főszervező, egy idő után mindenki tőlem kért tanácsot és segítséget, ha valamilyen eseményt meg kellett szervezni.

 

 

esküvőszervező Forrás: wonderfulweddingsbyhr

 

Egy esküvőszervező számára elengedhetetlen, hogy jó kapcsolatai legyenek.

 

Szerencsésnek mondhatom magam ebben is. Már egészen pici koromtól kezdve könnyen alakítok ki kapcsolatot másokkal.

 

Ma pedig már olyan emberek és olyan szolgáltatók vesznek körül, akik megbízhatóak, precízek, tele vannak ambícióval, szívesen kísérleteznek és nyitottak az új dolgok iránt is.

 

 

Milyen nehézségek adódhatnak egy esküvő megszervezése során?

 

Mivel az előkészületek akár 8-15 hónapig is eltarthatnak, ha adódnak is bonyodalmak, azokat még időben meg lehet oldani. A nehézségek, váratlan helyzetek inkább az esküvő napján fordulnak elő. Emlékszem egy esetre például, amikor máshová vitték az esküvői tortát. Már csak két óra volt hátra addig, hogy felszeleteljék a süteményt, úgyhogy lázas telefonálgatásba kezdtem, hogy kiderítsem, hol is landolt a jegyespár tortája. De olyan is előfordult, hogy a konyhába, a tűzhely mellé tették be a tortát, ami a melegben olvadni kezdett.

 

esküvőszervező Forrás: wonderfulweddingsbyhr

 

 

Hogyan tudtad orvosolni a helyzetet?

 

Ilyenkor improvizálni kell. Megpróbáltam például a fényekkel játszani. Amikor behozták a tortát, kértem, hogy legyen sötétebb a teremben, így nem lehetett annyira észrevenni, hogy olvad a sütemény.

 

A ceremóniamesternek pedig szóltam, hogy minél előbb vágja fel az édességet, nehogy valaki véletlenül fotót készíthessen a szétmálló tortáról.

 

Akkor neked a legváratlanabb szituációkat is meg kell oldanod.

 

Nem csak nekem, mindenkinek, aki részt vesz az esküvő lebonyolításában. A vőfélyek és a ceremóniamesterek a legnagyobb szövetségesei az esküvőszervezőknek. Ők úgymond a fronton, élesben teljesítenek, míg mi a háttérből irányítjuk a dolgokat.

 

esküvőszervezésForrás: wonderfulweddingsbyhr

 

Miből áll egy napod? Én úgy képzelem, hogy korán kelsz, későn fekszel.

 

Ez így igaz, a családom örülne, ha néha kevesebbet dolgoznék. Előfordul, hogy hajnali 1 órakor még a menyasszonnyal levelezem. Egyébként a reggeli órákban szoktam megnézni a postámat, majd előkészítem, megtervezem a napi teendőimet. A délelőtt folyamán jegyespárokkal találkozom, valamelyik szolgáltatóval tárgyalok, esetleg dekorációs kellékeket szállítok vissza, vagy helyszínbejáráson, kóstoláson veszek részt.

 

Ha nem kell sehova se mennem, akkor otthonról intézem a teendőket, szervezkedem, telefonálok, árajánlatokat kérek be rendezvényhelyszínektől és szolgáltatóktól.

 

 

esküvőszervező

 Forrás: wonderfulweddingsbyhr.hu

 

Említetted a kóstolást. Mit kell neked megkóstolnod?

 

A helyszínbejárás során előfordul, hogy meg kell kóstolnia az esküvői menüt a jegyespárnak. Általában amikor az édességek ízlelgetése következik, a menyasszonyok engem is bevonnak, hogy segítsek kiválasztani, melyik sütemény vagy torta a legfinomabb. Kellemes feladat ez, bár néha azért nehezemre esik mindent megkóstolni.

 

Van olyan különleges emlék, ami eszedbe jut valamelyik általad szervezett esküvő kapcsán?

 

Volt egy olyan esküvő, ahol a jegyespár külföldön dolgozott, ezért én végig az örömapával tartottam a kapcsolatot. Vele beszéltem meg a menyegző részleteit és mivel szerette a katonás rendet, mindennek úgy kellett történnie, ahogy ő akarta. Szerencsére a lakodalomban hamar feloldódott, és végül átengedte nekem az irányítást.

 

A legmeghatóbb élményem pedig egy aranylakodalom megrendezése volt.  Óriási boldogság részese lenni két idős ember őszinte örömének. Mondanom sem kell, mindenkinek könnyek szöktek a szemébe, amikor az ötvenéves aranylakodalmát ünneplő jegyespár újra hűséget fogadott egymásnak.

 

 

A menyasszonyokkal vagy a vőlegényekkel nehezebb együtt dolgozni?

 

A vőlegények hamar elengedik a szervezést, pár telefonhívás után tulajdonképpen enyhe sokkot kapnak, és inkább mindenben egyetértenek, csak ne kelljen nekik a részletekkel foglalkozniuk. A menyasszonyoknál pedig már megvannak az apró kis trükkjeim, hogyan lehet őket jobb belátásra bírni, ha valamihez nagyon ragaszkodnak. Ha nem lennék eléggé erélyes, képesek lennénk hetekig a köszönőajándékokon egyezkedni.

 

Ennél a munkánál fontos az is, hogy valaki határozottan terelgesse a jegyespárt az álmaik megvalósításában. Mindig hangsúlyozom a pároknak azt is, ne akarjanak mindenkinek megfelelni, ha extrém esküvőre vágynak és ejtőernyővel akarnak kiugrani egy repülőgépből, akkor tegyék azt. A legfontosabb, hogy ők elégedettek legyenek az eredménnyel.

 

 

Volt már olyan pár, akik ejtőernyővel ugrottak?

 

Nem, de olyan jegyespár már megfordult nálam, akik helikopterrel érkeztek az esküvő helyszínére.  

 

esküvőszervezőForrás: wonderfulweddingsbyhr

 

Mi egyébként most a trend az esküvőket illetően?

 

Nálam továbbra is a természetközeli, vintage, rusztikus stílusú esküvők dominálnak. A helyszíneket tekintve a pajták, tanyák, kúriák a legnépszerűbbek.

 

 

Ami a szolgáltatásokat illeti, a csokiszökőkút és a tűzijáték továbbra is kedvelt programelem, azonban a galamb- vagy a pillangóröptetés mostanában már nem annyira keresett.

 

 

Több tucat lakodalom, menyegző megszervezésén túl vagy már, milyen volt a saját esküvőd?

 

Érdekes módon, nekem még nem volt. (nevet)

 

Milyen esküvőt rendeznél magadnak?

 

Nos, miután már rengeteg mindent láttam és tapasztaltam, azt hiszem, leginkább arra vágyom, hogy kettesben a párommal elvonuljunk egy csodaszép tengerpartra, és szűk körben, meghitt körülmények között fogadjunk egymásnak örök hűséget.

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

3 tipp az allergiamentes esküvőért

Összeszedtünk pár hasznos tippet azért, hogy kaparó torok és folyó orr helyett a vendégeidnek is happy enddel fejeződjön be a te nagy napod....

Baj, ha megcsípik a szúnyogok az esküvői vendégeket?

Esküvő az erdő közepén? Vagy egy réten? Egy várromnál? Miért ne? Egy kis kreativitással, és rugalmassággal minden megoldható....

Esküvői meghívó: postán, személyesen vagy emailben?

A rohanó XXI. században úgy gondoljuk, igencsak fontos kérdés, hogyan is érdemes az esküvői meghívónkat eljuttatni a meghívottakhoz. Kattin...