Hogyan kezeld a hisztis koszorúslányokat?

 

Sajnos fel kell készülnünk rá, hogy lesznek, akik úgy gondolják, hogy a saját igényeik az ifjú párénál is sokkal fontosabbak, ezt pedig nem fogják véka alá rejteni, – kerüljön bármibe, – sőt olyan is előfordul, hogy kész harcmezőn találjuk magunkat, ahol a barátnők azon versenyeznek, ki áll közelebb a menyasszonyhoz.

 

koszorúslány

Forrás: bustle

 

Az esküvői készülődés idilli képként él a menyasszonyok fejében általában – egészen addig, amíg bele nem vetik magukat a sűrűjébe. Ilyenkor jönnek a nem várt kiadások, a meglepetésszerű rokoni összetűzések és gyakran a hisztis koszorúslányok is.

 

koszorúslány

Forrás: pinterest

 

Sokszor az ara maga sem tudja, mi ilyenkor a teendő, hiszen, ha már koszorúslányokat választott, azt nagy körültekintéssel tette (jó esetben) és biztos volt benne, hogy a lányok nem megnehezíteni, hanem megkönnyíteni próbálják a nagy napot – és a készülődést. 

 

Kérdés, hogy mit tehetünk akkor, ha már észleltük, hogy ez így nincsen rendben és hogyan tudjuk a legkisebb sérüléssel megszüntetni a háborút?

 

koszorúslány

Forrás: bustle

 

  • Már az elején fektessük le a szabályokat

 

 

Amikor felkérjük a koszorúslányokat, előre próbáljuk meg felvázolni az elvárásainkat és a főbb szempontokat. Ide tartozik, hogy milyen színű és fazonú ruhát képzeltünk el nekik, miben szeretnénk, ha segítenének és melyek azok a plusz feladatok, amelyeknél igényelnénk a segítségüket. Nem árt jó előre tisztázni azt is, hogy milyen plusz költségekre számíthatnak a későbbi félreértések elkerülése érdekében.

 

  • Ne hagyjuk, hogy elmérgesedjen a helyzet

 

A legrosszabb taktika, amit tehetünk, ha egy ideig tétlenül nézzük, ahogy a lányok egymásnak ugranak, hiszen a sűrűjéből már sokkal nehezebb visszafordítani a folyamatot és viszonylagos békés helyzetet teremteni.

 

koszorúslány

Forrás: nywedding

 

Manapság, sok esetben már internetes felületen mennek az eszmecserék a koszorúslányi ruhákat, feladatokat illetően is, így még egyszerűbb talán menyasszonyként a dolgunk, ha mi is látjuk, hogy mi történik. Ne hagyjuk, hogy szétcincálják egymást és ne féljünk attól, hogy mi lesz, ha beleszólunk, mert, ha nem tesszük, valószínűleg az egyik fél úgyis el fog jutni arra a pontra, hogy már az esküvőn sem akar részt venni.

 

Próbáljuk meg kedvesen, de határozottan nyomatékosítani a fő szabályt: ez a nap a menyasszonyé és a vőlegényé, nem pedig a koszorúslányoké. Ezt viszont csak mi tudjuk elmondani, ne legyünk hát nyuszik és ne várjuk, hogy majd megoldódjon magától a cicaharc – mert nem fog.

 

  • Ha már megtörtént a baj…

 

Van az a szituáció, amikor annyira gyorsan zajlanak az események, hogy mire észbe kapunk, már csak a repkedő késeket látjuk a fejünk felett és nem értjük, hogy mi történik. A legjobb, ha mindkét – pontosabban az összes – álláspontot külön-külön meghallgatjuk, mérlegeljük és egészséges kereteken belül próbálunk egy olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelel.

 

koszorúslány

Forrás: dailystar

 

Azt viszont soha ne engedd, hogy teljesen megsemmisítsék az elképzeléseidet, tegyük fel a ruhát illetően. Életed végéig bánnád, ha egyetlen kiállhatatlan, hisztis nőszemély miatt az ő akaratát hagynád érvényesülni, amikor te egyáltalán nem is így képzelted el a dolgot.

 

  • Tudni kell elengedni

 

Sajnos néha ilyenkor derül ki, hogy kik az igazi barátok és kik azok, akik még akkor is csak magukkal vannak elfoglalva, amikor a legkevésbé sem ők állnak a középpontban. Akármennyire is fáj, ha minden igyekezetünk, békítő szándékunk ellenére sem hajlandóak a békés együttműködésre néhányan a többséggel, vagy éppen velünk, akkor nincs más hátra, mint megköszönni az eddigi fáradalmaikat, de kivonni őket a koszorúslányok köréből.

 

koszorúslány

Forrás: gigazine

 

Vendégként végre olyan ruhát vehetnek fel, amilyet csak szeretnének és nem lesz nyűg a közös fotózkodás és az egyéb plusz feladat sem. Hogyha pedig még ezen is megsértődnek, hát akkor adjuk hálát az égnek, hogy legalább nem az esküvő napját tették tönkre a folyamatos elégedetlenkedésükkel.

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...