Hónalj-sóhaj – avagy esküvő nyáron, mit tegyünk ha izzadunk?

Ahhoz képest, hogy épp hogy elkezdődött a június, kemény kánikulai napokkal néztünk szembe az elmúlt hetekben. Márpedig meleg időben, vagy ha az ember izgul (esküvőn ez megesik!), bizony sokszor jelenik meg csúnya folt még azoknál is, akik alapjáraton nem is izzadósak.

 

Így az Esküvő Okosan szerkesztőségében összedugtuk a fejünket, és összeszedtünk 3+1 házi praktikát, ami a foltok elkerüléséhez vezethet a nagy napon, ha nem elég a dezodor! Ne feledd a menyasszony mentőbatyuba a higikendőt és a dezodort sem betenni, hogy ha frissítésre van szükséged, kéznél legyen minden eszköz!

 

Forrás: fresh wide wallpapers

 

Természetes testi folyamat, mégis az edzőtermen kívül mindenhol szégyelljük. Ha érezzük, hogy beütött a baj, nem nyúlunk a villamoson a felső kapaszkodó felé (bár mások is így tennének!), nem nyújtózkodunk a meetingen és igyekszünk titkolni azt a bizonyos foltot.

 

Egy nyári esküvő esetén a kockázat még nagyobb: nem csak meleg van (sőt akár kánikula), de piszok sok a stressz, az izgalom – ez pedig kedvez a hónalj izzadásának. Persze van segítség és nem csak a parfüm – sőt azt lehet, hogy jobb ha 40 fokban egyáltalán nem használod. Jöjjenek olyan tippek, melyek segítenek ilyen helyzetben és te is komfortosabban érzed magad tőlük.

 

 

1. Szódabikarbóna – a csodafegyver nyári esküvő esetén

 

A szer már ismeretes a kellemetlen szagok eltüntetésénél, amennyiben egy lábbeliből kell likvidálni a “sajtszagot”, de azt már kevesebben tudják, hogy ha a bőrre szórjuk – hasonlóan, mint egy hintőpor -, gátolja az izzadságfoltok megjelenését a ruhákon.

 

nyári esküvő

Forrás: noizz

 

 

2. Citrom az izzadás ellen

 

Szintén külsőleg használható a citrom, melyet nemes egyszerűséggel megfelezve a bőrre kell kenni, s köszönhetően a savasságának, azonnal összehúzza a pórusokat. Az izzadást nem gátolja meg, viszont igen hatékonyan lassítja a folyamatot.

 

De nem csak a citrom hatékony: ecet vagy teafaolaj is hatékony lehet, ha az izzadós bőrfelületet kezeled vele.

 

esküvő-nyáron

Forrás: yükle

 

 

3. Rágcsálj petrezselymet

 

Jó, jó, elég furi lehet az oltárnál zöld növényt rágni, főleg ha a fogadon is marad belőle. De ha előzőleg elrágcsálsz pár szálat garantáltan illatozni fog a bőröd.

 

esküvő-nyáron1

Forrás: cool healthy recipes

 

 

+1. Szőrteleníts, és nem fokozódik az izzadás (ez nem házi praktika, ez alap)

 

nyári esküvő

Forrás: noizz

 

Ehhez nem is kell különösebb magyarázat, hiszen köztudott, hogy a szőrszálak galád módon megfogják az izzadságot, így a nagy nap mottója a “le vele”.

 

Ami pedig az esküvői hónaljkutyákat illeti: manapság bizony az új őrület Hollywood felől nem más, mint hogy a modellek előszeretettel mondanak nemet a mindennemű szőrtelenítésre, és egyre többen vallják, hogy bizony cseppet sem gázos, ha a nadrág és vagy szoknya alól kivillanó lábakon őskáosz uralkodik, vagy épp a felemelt kar enged betekintést abba a cseppet sem puszta dzsungelbe, amit Isten eredendően megteremtett. Hát nem tudom….

 

Forrás: nlsafe

 

De vajon valóban nem ciki, ha szőrös marad? Hiszen egy oldalról van az új trend, a másikról pedig  az évtizedes megszokás, hogy csupaszon minden szexibb… A szőrtenger oltárán nem csupán Gigi Hadid pózol előszeretettel, de újabban Madonna lánya is ezzel vadítja a követőit, s ha már brit vonatkozás, bizony a brit tudósok sem maradhattak ki a témából: gyorsan összedobtak egy kutatást, mely arról szólt, hogy bizony 2017-ről 2018-ba érve a fiatalok körében bizony már 20 százalékkal visszaesett a szőrtelenítés. Azért azt hozzátesszük, trend ide vagy oda, mi még mindig úgy véljük, hogy a tökéletesen kiválasztott esküvői ruhához – pláne ha pántnélküli, vagy “hónaljmutató” a kivitel, illik a szőrtelenítés.

 

Ti mit gondoltok, ciki vagy trendi lesz a menyasszony hónaljánál egy kiskutyával?

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

A tökéletes esküvői torta titkai

Miből készüljön, hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?...

Megkérték a kezed nyáron?10+1 tipp menyasszonyi ruhapróbához

Az egyik legizgalmasabb része az esküvői előkészületeknek kétségkívül a menyasszonyi ruha kiválasztása. De hogyan csináljuk?...

Akik a menyasszonyi szalonban laknak

Szerelmes álmodozásaink közepette talán nem is gondolunk arra, milyen kalandos utat tesz meg a tökéletes ruha a tervezéstől az oltárig, pedig...