Kívül-belül felfrissülve: szánjunk időt a fogainkra is esküvő előtt!

A nagy készülődésben megannyi apró dologra kell odafigyelni és jól gondoljuk, amikor apróságokon aggódunk: a tökéletesség ugyanis éppen a részletekben rejlik. Az esküvő sikere nem csak a szervezésen múlik, elsősorban önmagunk felkészítésével tehetünk a legtöbbet a nagy esemény színvonaláért. A tökéletes külső mindenekelőtt kifogástalan higiénét jelent, minden más esztétikai szempont csakis ehhez képest tud érvényesülni. Gyönyörű mosolyunkat például a kompromisszumok nélküli szájhigiénével és a nem formai esztétikai kezelésekkel alapozhatjuk meg.

 

 

 

 

Bízzuk a gyöngysort restaurátorra!

 

 

Fogsorunk a legértékesebb gyöngysor, amit egy életen át viselünk, ám amit a használat természetesen több-kevesebb mértékben megvisel. Akár egy restaurátor, aki a nemes anyagot kiszabadítja a rárakódott fölösleges elszennyeződések rétegei alól, a fogorvos is erre így frissíti fel fogazatunkat a szájhigiénés kezelésekkel.

 

 

 

 

Nem kell ahhoz férjhez menni, hogy ellátogassunk a fogorvosi rendelőbe egy kis „felfrissülésre”, hiszen így megelőzhetjük az ínygyulladást, ami vérző ínnyel jár, majd fogágy-gyulladást, kellemetlen szájszagot okozhat, másrészt viszont visszakapjuk gyönyörű fehér fogainkat, a valódi igazgyöngyöket.

 

 

A folyamat fájdalommentes és látványos eredménnyel kecsegtet: először a fogkövet távolítja el az orvos, majd polírozza és finírozza a fogak felületét.

 

 

 

 

Amire otthoni fogápolással esélyünk sem lenne

 

 

Bármilyen gondosan mossuk fogainkat és bármennyire korszerű eszközöket és anyagokat használunk, otthon nem leszünk képesek azt a minőséget biztosítani, amit a fogorvos a szájhigiénés kezelések során professzionális eszközökkel és a medicína legújabb ismeretei szerint elérhet.

 

 

Különösen erős dohányosok, tea- és kávéfogyasztók fogazata sínyli meg, hogy a lerakodások a legszűkebb résekbe is beférkőznek. Ilyen esetekben a fogorvos gyakran alkalmazza az ún. airflow-kezelést, amikor egy speciális, fonom porral és nagy nyomású vízzel kifújja a fogak közül az elszennyeződést.

 

 

 

 

A szájhigiénés kezeléseket ideális esetben – vagyis, ha semmilyen más egészségügyi probléma nem indokolja – évente egyszer érdemes megismételni.

 

 

Ínygulladásra, fogkőre hajlamos fogazattal rendelkezők számára a féléves kontroll erősen javasolt, de a parodontális betegeknek ennél is sűrűbben lesz szükségük szájhigiénés beavatkozásokra.

 

 

 

 

Milyen színű a fogzománcod?

 

 

A szájhigiénés kezelés során előbukkan a saját, eredeti fogzománcunk, amelynek egyénenként más- más színe van: előfordulhat, hogy sárgásabb árnyalatú a letisztított fogazat.

 

 

A nem formai fogászati esztétikai kezelések közül a fogfehérítés a leghatékonyabb módja a besárgult fogzománc kifehérítésének: a letisztított, lesimított fogat speciális hatóanyaggal kezelik, amely beszívódik és kivonja a fogzománcban lévő elszíneződéseket.

 

 

 

 

Ezt az eljárás érdemes legalább kétévente megismételni, a tartós eredmény érdekében, de akár évente is kérhetjük a fogorvostól, különösen, ha életmódunk szerves része maradt a rendszeres tea- és kávéfogyasztás vagy a dohányzás.

 

 

Érdemes tudni, hogy a korral amúgy is kopik a fogzománc, egyre dominánsabbá válik a dentin színe – emiatt sötétednek be a fogaink – tehát mindenképpen sűrűbben kell törődni a megfelelő szájhigiénés és esztétikai kezelésekről.

 

 

Dr. Hátsági-Horváth Miklós

Dr. Hátsági Implant Fogászat

+36 70 609 7226

info@drhatsagi.hu

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...