Kutyák az esküvőn – te bevállalnád?

A kutya az ember hű társa. Amikor hozzánk kerül szinte az első perctől családtaggá válik. Velünk él, mi etetjük, sétáltatjuk, neveljük, gondoskodunk róla. Ő pedig ezt szeretetével és hűségével hálálja meg. Sokan szeretnének szerepet szánni a kutyusnak is a Nagy napon, azonban jó pár dolgot végig kell gondolni, mielőtt komolyan számításba vesszük ezt a lehetőséget. Tényleg cuki és biztosan a násznép minden tagja odáig lesz tőle, ha egy kis csokornyakkendőben megjelenik a kedvenced az esküvőn, de tönkre is teheti azt, ha nem elég fegyelmezett. Te bevállalnád?

 

kutya az esküvőnForrás: Clickchicksphotographyblog

 

Pár kérdés, melyet érdemes végig gondolni mielőtt meghozod a döntést:

 

Hogy viszonyul a tömeghez?

 

Ha úton-útfélen minden járókelőt megugat a séta során, akkor bizony a násznéppel sem lesz kíméletes. Vagy ellenkezőleg, ha mindenkivel túl kedves, örömében felugrál az emberre, nyalogatja a simogató kezeket, összetaperolja a csini dresszeket, az esküvőn akkor sem lesz túl népszerű.

 

Mennyire szófogadó?  

 

Ha azt mondják neki ül, akkor ott is marad? Akkor is, ha számtalan új impulzus éri a nagy napon? Vegyük számításba, hogy a kutya nem a megszokott környezetében lesz, hanem egy idegen helyen, ráadásul számára (többségében) idegen emberek társaságában.

 

Mennyire nyugodt?

 

Vannak olyan kutyák, akik kifejezetten nyugodt típusúak és vannak olyanok, akiknek soha nincs megállása. Utóbbi esetben, azért erősen elgondolkodtató, ott van-e helye négylábú kedvencünknek az esküvőn…

 

kutya az esküvőnForrás: Delsolphotography

 

Lesz-e olyan személy az esküvőn, akinek a kutya szót fogad és figyelni is tud rá? (hiszen nektek más dolgotok lesz)

 

Ha kutyát akarunk vinni az esküvőre, akkor bizony kell egy személy, aki kontroll alatt tartja és figyel rá. Ráadásul olyan valaki kell, akire hallgat is a kutyus. Ezt a szerepet sokan nem szívesen vállalják, mert bármi adódhat, az állatok kiszámíthatatlanok lehetnek új helyzetben.

 

 

Az esküvő helyszínére lehet bevinni állatokat?

 

Mindenképpen érdeklődjétek meg a helyszínen, hogy megengedik-e, hogy bevidd a kutyust? Nem biztos, hogy egy exkluzív kastély kertjébe ezt engedélyezni fogják nektek, belső helyszínekről nem is beszélve. Ha kutyabarát a hely, csekkold hogy van-e olyan vendég, aki szintén hozna kutyát és azzal a négylábúval kijön-e a ti kedvencetek.

 

Milyen szerepet szánhatsz a kutyusodnak a nagy napon?

 

Ha már eldöntötted, hogy a te kutyusod ott lesz az esküvőn, akkor gondolkodhatsz azon, milyen szerepet is kapjon? A kutyákat sok mindenre meg lehet tanítani. Láttál már olyan a jelenetet, amikor a kutya hozza be a gyűrűt, szájában egy kosárkával? Annyira édes és az egész násznép olvadozik, ami valljuk be nem is csoda. De ezt be kell tanítani a kutyának, ami nem egyszerű dolog. Főleg póráz nélkül 😀 Ha erre vállalkoznátok, a biztonság kedvéért azért a gyűrűk (ténylegesen) ne a kosárban legyenek