Milyen esküvői meghívót válassz?

Megvan a helyszín, a dátum és a létszám? Kezdődhet a meghívó keresés!

 

esküvői-meghívó

Forrás: invitecard

 

A tökéletes esküvői meghívó kiválasztása korántsem egyszerű feladat. Igaz az átadásra legtöbbször csak az esküvő előtt 3-4 hónappal kerül sor, a nézelődést, ötletszerzést már jóval előbb érdemes elkezdeni.

 

A meghívók, színe, stílusa, formája terén sokszínű a választék, megannyi szolgáltató kínál szebbnél szebb darabokat, de akkor mégis mi alapján válasszunk? Most segítünk egy kicsit rendszerezni milyen meghívót, milyen esküvőre válasszatok és a cikk végén szó esik a 2019-es trendekről is.

 

Az esküvői meghívóra vetett első pillantás az, ami betekintést enged a vendégeknek a nagy nap hangulatába. Legyen az bohém vagy elegáns, vintage vagy fényűző, a meghívó már minden esetben utal a nagy nap stílusára.

 

Legjobb, ha a párok személyre szabhatják az esküvői meghívót, szín, motívum, részletek kiválasztásával és talán már 2019 esküvői trendek figyelembevételével. Így tökéletesen utalva az esküvő uralkodó színeire és stílusára.

 

Esküvői meghívók stílusok szerint

 

Tradicionális meghívók, előtérben a népi motívumok

 

Amennyiben tradicionális magyar lagzit terveztek, nem is jöhet más szóba, mint egy ehhez a stílushoz passzoló kalocsai vagy matyó mintás esküvői meghívó. Előtérbe kerül a piros szín és a magyar népmesékből ismert motívumok. A tradicionális lagzik elengedhetetlen része az igazi magyaros menü és a piros menyecskeruha.

 

esküvői-meghívóForrás: kekkon

 

Vicces, rajzos meghívók bohókás pároknak

 

Ha nem akarod túl komolyra venni az esküvőt, esetleg magad szeretnéd készíteni a meghívót, akkor jó ötlet, ha egy rajzos grafikával teszed egyedivé az invitálást. Nem kell feltétlenül a komolyságról szólnia egy esküvőnek se. Ha nektek úgy tetszik, nyugodtan vegyétek kicsit viccesre a figurát.

 

esküvői-meghívóForrás: freshmintcards

 

Vintage és greenary stílus az egyszerűség jegyében

 

Mindkét stílus lényege a letisztult, minimalista, vissza a természetbe életérzés!

 

Egyre többen mondják ki a boldogító igent valamilyen természetközeli helyen, akár egy erdő mélyén vagy egy tisztáson. Egy ilyen esküvőre szinte kötelező a sima fehér vagy újrahasznosított papírból, különböző rusztikus elemekkel díszített esküvői meghívó.

 

A csipke nemcsak a menyasszonyi ruhán köszön vissza, hanem a meghívón dekorációként is. Igazán egyedi és elegáns tud lenni egy vintage esküvői meghívó is csipke felhasználásával.

 

Forrás: stopublyon

 

A greenery stílus, köszönhetően annak is, hogy a 2017. év egyik uralkodó színe lett, idén indult hódító útjára. Nem kérdés, hogy nagyon sok menyasszonynak belopta magát a szívébe ez a friss, üde, zöld szín.

 

A greenery (magyarul lomb) magában foglal mindenféle növénydekorációt, koszorúk, girlandok, ágak és minden zöld formájában. Esküvői meghívókon legtöbbször az eukaliptusz levél és a koszorú jelenik meg, sok esetben megbolondítva mindezt geometrikus mintával.

 

esküvői-meghívóForrás: pinterest, pantone, whitefoxpaperco

 

Modern, luxus esküvői meghívók a fényűző esküvőre vágyó menyasszonyoknak

 

Már kislány korodban is hercegnő akartál lenni?

 

Akkor a felhőtlen csillogás a nagy napon is kijár neked! Egy elegáns esküvőre szóló meghívó elengedhetetlen részei a strasszok, glitterek, a selyem és szatén anyagok, illetve a dombornyomott és lézervágott dekorációs elemek. Színekben előtérbe kerülnek a fémes színek, az ezüst és az arany, valamint a visszafogottabb pasztell árnyalatok, így kölcsönözve igazi luxus hatást az esküvői meghívónak.

 

esküvői-meghívóForrás: elegantweddinginvites, amoredesigns

 

„Amerikai típusú” meghívók, követve a nyugatot

 

Amerikában divat hatalmas lagzikat tartani. Itt most ne a 100 fős esküvőkre gondoljatok, hanem sokkal nagyobb létszámú akár 200-300 fős esküvőkre. Barátok, ismerősök, szomszédok mind-mind részt vesznek sok esetben a nagy napon.

 

Ennek a koordinálása viszont valljuk be, nem egyszerű feladat. Ezért a legtöbb amerikai esküvői meghívó több lapot tartalmaz: meghívó, információk (tudnivalók helyszínről, utazásról, nászajándék kérés, szálláslehetőségekről információk stb), válaszlap+ boríték (igénybe veszi a szállást, étkezéssel kapcsolatos igények: vegetáriánus menü, ételallergia stb.) + egy tok vagy boríték az egész pakknak.

 

Forrás: appleberrypress

 

Lassan az idei esküvői szezon végéhez közeledünk, elkezdődik a készülődés a jövő évi esküvőkre….

 

Trendi esküvői meghívók 2019-re

 

2019-ben előtérbe kerülnek a kézírás ihlette esküvői meghívók, így a színek mellett főszerepbe kerül a kalligráfia és a rajzolt elemek is. Divatosak lesznek az ombre meghívók, és a márvány minta, ezáltal már a meghívóban is lehet ötvözni az esküvői dekoráció uralkodó színeit.

 

A fémes hatás és a füstfóliák továbbra is hódítanak, geometrikus mintákkal ötvözve. A négyzetekkel és sokszögekkel díszített esküvői meghívók modern esküvői meghívássá válnak. Keverd össze a grafikát élénk színekkel, hogy végül mindez egy látványos összképben bontakozhasson ki.

 

esküvői-meghívóForrás: bweddinginvitations, pinterest

 

A Pantone színtechnikai vállalat minden évben meghatározza az év uralkodó színeit. Még nem hozták nyilvánosságra, mely színek lesznek a meghatározók 2019-ben, de sokan már sejteni vélik, hogy ezek az árnyalatok fognak hódítani jövőre:

 

Forrás: eastfork

 

Nem könnyű eldönteni milyen esküvői meghívót válassz, hiszen nincs két egyforma esküvő. Akár követed a trendeket, akár nem biztosan sikerül megtalálnod a saját esküvőtökhöz illő tökéletes meghívót, amiben reméljük mi is segíteni tudtunk. 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...