Milyen szempontok alapján válasszátok ki az esküvő stílusát?

Az esküvő stílusának kiválasztása az első és legfontosabb pontja a szervezésnek, hiszen ettől függően választjuk ki többek között a helyszínt és az időpontot is. Most elhoztuk azokat a lényeges szempontokat, melyeket az esküvő stílusának kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani.

 

 

Forrás: pixabay

 

 

Milyen évszakban képzelitek el a nagy napot?

 

 

Tavasz, nyár, ősz, tél? Mindegyiknek megvan a maga varázsa, sőt… Nem csupán az évszakokat kell megvizsgálni, ha már vannak konkrét elképzelések, hanem a hónapokat is. (Például a tavasz csak egy bizonyos időszakában van cseresznyevirágzás és ősszel is az október a legszínesebb).

 

Amennyiben pedig az ár és a rövid felkészülési idő is befolyásoló tényező, akkor a főszezonon kívül eső időpontokat is fontoljátok meg (a főszezon május közepétől szeptember közepéig tart). Ilyenkor a szolgáltatók is szabadabbak és árban is rugalmasabb a kínálat.

 

 

Forrás: pixabay

 

 

Milyen napszakot preferáltok?

 

 

A forró, nyári hónapokban akár este 9-kor is élvezhetjük még a naplemente csodáját, a hűvösebb évszakok közeledtével viszont, ahogy a napos órák száma egyre csökken már jóval korábbra kell időzíteni a természetes fényt igénylő tevékenységeket – mint mondjuk a fotózást is.

 

 

Milyen ceremóniát szeretnétek?

 

 

Csak egy egyszerű pár soros fogadalmat szánnátok a napirendbe vagy szeretnétek polgári és/vagy egyházi esküvőt is?

 

Itt is számtalan opció jöhet számításba, hiszen választhattok egy hatalmas, díszes templomot helyszínül vagy akár csak egy kis kápolnát…

 

A polgári szertartáson pedig már tényleg csupán tőlünk függ, merrefelé húz a szívünk és megríkatnánk a násznépet vagy inkább mosolyra fakasztatnánk. Az esküvő stílusát a ceremónia határozza meg.

 

 

Forrás: pixabay

 

 

Mekkora lesz a létszám?

 

 

Nem árt már a legelején tisztázni, hány vendéggel számolnátok a nagy napon, hiszen ez is rengeteg mindent befolyásolhat.

 

Meghitt, romantikus és békés napra vágytok? Akkor valószínűleg nem egy 100 fős násznép mellett fogtok dönteni – márpedig stílusában egészen más egy kicsi meghitt, mint egy nagy, bulizós esküvő.

 

 

Milyen jellegű esküvőben gondolkodtok?

 

 

A hagyományos, vidéki mulatós az álmotok, esetleg elegáns, modern vagy romantikus menyegzőről álmodoztok? Vegyétek számításba a lehetőségeket és döntsétek el még időben, hogy melyik esküvői stílus áll hozzátok közelebb.

 

 

Mi lesz a központi stílus?

 

 

Vintage, tengerparti, esetleg tematikusan egy bizonyos téma köré épülő?

 

Minden terveteket keresztül húzhatja, ha az adott évszak vagy napszak nem passzol a központi elemekhez. Télen értelemszerűen nem fogtok trópusi esküvői stílust választani, nyáron pedig nem a hópelyhek lógnak majd a plafonról.

 

 

Forrás: pixabay

 

 

Milyen egyéb elképzelésetek van, amiből nem engedtek?

 

 

Lehet ez bármi, amihez ragaszkodtok, mindenképpen írjátok fel a listátokra és ne hagyjátok figyelmen kívül, akármilyen apróságnak is tűnhet.

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...