Milyen színű lesz az esküvőd? – mutatjuk mi a legtrendibb

Idén lesz az esküvőd? Van már elképzelésed milyen színű lesz az esküvői dekorációtok? Ha még nem döntöttétek el, akkor vegyük sorra milyen trendi színek közül választhattok 2018-ban.  

 

trendi színek

Forrás: Freepik

 

Az év színe a lila

 

A Pantone színtechnikai vállalat minden évben megnevez egy árnyalatot, amit az év színének hívnak. 2018-ban a leleményes és fantáziadús Ultra Violet lett az év színe, amit az esküvők világában is sokrétűen használhatunk.

 

“Az év Pantone színe sokkal többet jelent, mint hogy a design világában ‘mi a trend’; ez valóban tükrözi a mai világunkban szükséges dolgokat “- mondta Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke. A lila az egyensúly, a béke, a harmónia szimbóluma.

 

Ha tetszik a lila, de nem pont ezt az árnyalatot szeretnénk használni, akkor is választhatunk még bőven a lila színskálán. Tavasszal használjuk az orgona lila árnyalatait, júniusi esküvők dekorációját alakíthatjuk a levendula színei köré, ősszel pedig inkább a sötétebb padlizsán színek lehetnek dominánsak.

 

A lila színt kombinálhatjuk az örök fehérrel, vagy krémszínekkel; amennyiben erőteljesebb hatást szeretnénk elérni, tehetünk mellé csoki barna árnyalatokat. Kifejezetten szép és elegáns dekorációt érhetünk el, ha ezüstszínnel párosítjuk.

 

trendi színekForrás: Colourlovers

 

A zöld legtrendibb árnyalata

 

A kék, a zöld, és ennek keverékei a türkiz és a menta eddig is nagy népszerűségnek örvendtek az esküvői dekorációk színeiben. Talán nem meglepő, hogy a Pantone szakemberei is beválasztották ennek egyik árnyalatát, nevezetesen az Arcadiat a 2018. TOP 12 tavaszi színei közé. Üde és friss, a türkizhez és a mentához képest egy hűvösebb és tisztább színű zöld szín.

 

Árnyalatokkal itt is lehet játszani, ha nem akarunk túlságosan merész színeket használni. A zöld minden esetben természetességet sugall, mivel földszín így bátran párosíthatjuk barnával, emellett a barack és rózsaszín pasztell árnyalataival is jól mutat párosban.

 

Ezüst- arany az örök klasszikus

 

Ha fényűző és elegáns esküvőre vágysz, akkor alapfeltétel, hogy a dekorációban megjelenjen az arany vagy ezüst szín. Jöhetnek a szatén szalagok, csillámporos asztali futók, strasszos gyertyatartók, csillogó fényfüzérek, minden, ami a luxus érzését kölcsönzi a nagy napnak. Ha mindenképpen ezt a vonalat szeretnénk megragadni akkor ne párosítjuk se az aranyat, se az ezüstöt más színnel (csak fehérrel természetesen). Ellenkező esetben belecsempészhetünk egy kis színt az összeállításba: aranyhoz a krém, vagy barna árnyalatait használjuk, míg az ezüsthöz a szürke és a kék színei passzolnak igazán. Természetesen ettől eltérő merészebb színkombinációkkal is próbálkozhatunk, ha elég vagányak vagyunk.

 

trendi színekForrás: Freepik

 

 

Rózsaszín az igazi hercegnőknek

 

Amikor kislány korodban megkérdezték mi szeretnél lenni, ha nagy leszel, mit válaszoltál? 10-ből 8 kislány biztosan királylány vagy hercegnő akart lenni. Én is. Ezt az álmunkat válthatjuk valóra az esküvőn – ha csak 1 nap erejéig is -, amennyiben rózsaszín dekorációt választunk.

 

Ez a szín teljes mértékben a romantika szimbóluma. A púderrózsaszín kifejezetten kislányos, visszafogott bájt kölcsönöz az esküvő hangulatának, míg a sötétebb pinkes árnyalatok inkább szenvedélyesebb, élénk, friss hangulatot teremtenek.

 

trendi színekForrás: Freepik.com

 

És még nézzük meg, mely színek hogy mutatnak együtt.

 

 

Ezüst+arany+pink

 

Mikorra: tavaszi esküvőre

 

Tipp: tartsd meg a formális megjelenést arany és ezüst színben, de helyezz el erős pink apró kiegészítőket

 

trendi színek

Forrás: The Knot

 

Lila+lime+fekete

 

Mikorra: kerti lagziba

 

Tipp: a lila és a lime könnyen uralhatják a dekorációt, hacsak nem kevered semleges feketével

 

 

trendi színek

Forrás: The Knot

 

Narancs+sárga+víz

 

Mikorra:  visszafogott nyári esküvőkre

 

Tipp:  csakis vidám pároknak ajánlott

 

trendi színek

Forrás: The Knot

 

Királykék+gólyahírsárga

 

Mikorra: klasszikus nyári esküvőre

 

Tipp: napközben rendezett esküvőn igazi energiával tölt fel ennek a két színnek a kombója

 

trendi színek

Forrás: The Knot

 

Végezetül, bármilyen színt is választunk az esküvői dekoráció fő színének, tükrözze stílusunkat, személyiségünket és törekedjünk egy összhangban lévő színvilág kialakítására.

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

A tökéletes esküvői torta titkai

Miből készüljön, hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?...

Megkérték a kezed nyáron?10+1 tipp menyasszonyi ruhapróbához

Az egyik legizgalmasabb része az esküvői előkészületeknek kétségkívül a menyasszonyi ruha kiválasztása. De hogyan csináljuk?...

Akik a menyasszonyi szalonban laknak

Szerelmes álmodozásaink közepette talán nem is gondolunk arra, milyen kalandos utat tesz meg a tökéletes ruha a tervezéstől az oltárig, pedig...