Minden, amit tudnod kell az esküvői próbavacsoráról

 

Bár nálunk kevésbé elterjedt szokás próbavacsorát tartani, mégis egyre többen döntenek úgy, hogy ezzel szeretnék még különlegesebbé tenni az esküvői készülődést. De vajon hogyan készüljünk rá és melyek az alapvető szokások?

 

Forrás: trademagazin

A próbavacsora költsége

 

Ahogyan az esküvő költségeit sem hajtjuk be ma már a szülőkön vagy éppen násznépen és húzzuk ki a zsebükből a bankókat, úgy a próbavacsoránál is bele kell kalkulálni a költségvetésbe, hogy ez a mi számlánkat terheli.

 

Természetesen, amennyiben az örömszülők esetleg felajánlják a segítségüket, élhetünk a lehetőséggel – illetve Amerikában ez is az általános szokás. Érdemes már jó előre költségvetési tervet készíteni minden esetben.

 

esküvői-próbavacsora

Forrás: lovaandlevander

 

A helyszín és az időpont

 

A helyszín lehet akár az esküvő helyszíne is, pláne, ha a menyegzőnk hetén tervezzük beiktatni, de akár a kedvenc éttermüket is lefoglalhatjuk. Van, aki már hetekkel korábbra dátumozza, van, aki az esküvőt megelőző estére és akad, aki rendhagyó módon az esküvő utáni napokat választja. Viszont ne felejtsük, a próbavacsora során sem elhanyagolhatók  a következő dolgok:

 

  • A dekoráció

 

Hiszen milyen vendéglátók lennénk, ha nem gondoskodnánk a vizuális szépségről és csak szimplán körbeülnénk a legközelebbi fogadó asztalát. A próbavacsora ennél egy kicsit több és itt most nem kell semmi nagy dologban gondolkodni. Néhány csokor virág, lampionok, égősorok, fotók az ifjú párról máris sokkal személyesebbé és meghittebbé teszi a környezetet.

 

esküvői-próbavacsora

Forrás: weddingwire

 

  • Vendéglista

 

A legnagyobb fejtörést az okozhatja, hogy kit illik ilyenkor meghívni. Természetesen azokat várjuk a próbavacsorára, akiket a nagy napra is meghívtunk, itt viszont tényleg érdemes a hozzánk legközelebb állókra szorítkozni, mert előlagzinak talán kicsit drága mulatság lenne egy 50 fős rendezvény.

 

Forrás: apbentertainment

 

 

  • Beszédek

 

Mivel az amerikai szokás úgy tartja, hogy ilyenkor a barátok és rokonok beszédekkel készülnek, megalapozva ezzel a jó hangulatot, bátran kérjünk meg erre alkalmas személyeket és egyeztessünk velük előre, hogy vacsora előtt mondjanak pár sort.

 

esküvői-próbavacsora

Forrás: bridebox

Függetlenül attól, hogy a próbavacsorában a vacsora szó szerepel, kizárólag a mi döntésünkön múlik, hogy csak egy egyszerű koktélozást vagy éppen több fogásos vendéglátást szervezünk. Igény szerint jöhet zenekar, megkérhetjük az esküvőszervezőt, hogy ezt is iktassa be a repertoárba és bonyolítsa le helyettünk a napot, ezzel levéve a terhet a vállunkról, de mondjuk egy kétszemélyes tengerparti esküvő mellett így megélhetjük azt is, hogy együtt ünnepeljünk a szeretteinkkel.

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...