Minden menyasszony álma a tengerparti esküvő?

Te is tengerparti esküvőről álmodozol? Homokos tengerpart, lágy morajló hang, finom szellő és a csodás naplemente,  kell ennél tökéletesebb esküvői helyszín? “Álomesküvők külföldön” sorozatunk első részében Görögországba utazunk, egészen pontosan Zakynthosra, ahol Hagymásy Dóri esküvőszervezővel beszélgetünk, aki kint él párjával ezen a csodálatos szigeten.

 

Mióta élsz Zakynthoson?

 

Mióta is?  Hú, nagyon régen. 4 éves voltam, amikor Görögországba költöztünk, édesanyám mindig is a turizmusban dolgozott és kapott egy visszautasíthatatlan felkérést. Én már itt nőttem fel, pontosan Kréta szigeten. Zakynthoson pedig 2006 óta élek.

 

álomesküvő Zakhyntoson

A kezdetek…

 

Honnan jött az ötlet, hogy esküvőszervezéssel foglalkozz?

 

Az esküvőszervezés tulajdonképpen már nagyon régóta nagy álom volt, de pár évet váratott magára. Először került sor a Zakynthos útikönyv megírására Édesanyámmal közösen, azután jött a közösségi média, a saját kirándulások beindítása, majd elkezdtem az ÁlomEsküvő szervezését Zakynthoson, de ennek is már jó pár éve. A legfőbb motivációm az volt, hogy ezen a mesés szigeten, ahol a mindennapjaimat élem, egy csodás és szeretetteljes örömünnep legyen a Nagy Nap és mindezt megfizethető áron tudjuk kivitelezni.

 

álomesküvő Zakhyntoson

 

 

Sokan választják Zakynthost esküvői helyszínnek?

 

Évről évre egyre többen. Leginkább a tengerpart,  a romantikus helyszín, stressz mentes esküvő miatt, vagy éppen összekötik az esküvőt a nászúttal.  De nem csak esküvői helyszínnek választják, hanem sok leánykérés helyszíne is ez a csodálatos tengerpart. Egy igazi tengerparti esküvő, teljesen más, mint egy hagyományos magyar lagzi. Minden csak a párok elképzelését tükrözi, nincs veszekedés a szülőkkel. Tuti biztos a jó idő. Az igazi görög vendégszeretetet érzik a nálunk házasulandó párok. Itt semmi nem szokványos. Talán a különlegessége abban rejlik, hogy megvan a “sziget” életérzés (island Wedding) vagyis mezítláb az arany homokos parton és éjjelig táncolás a strandon a szabad ég alatt.

 

álomesküvő Zakhyntoson

 

Jellemzően hány fős lagzikat szerveztek?

 

Nincs két egyforma esküvő, de általában 2-40 fős esküvőket szoktunk rendezni – ezen belül talán 10-12 fős létszám a leggyakoribb. Amennyiben igény van rá a nagyobb násznéppel kapcsolatos szervezést is intézzük. Minden utazáshoz kapcsolódó szolgáltatást, beleértve a szálláskeresést (az olcsó kategóriától a luxus villákig), a repülőjegy-és szállásfoglalást,  irodánk intéz.

 

álomesküvő Zakhyntoson

 

 

Milyen helyszínek közül választhatnak a párok? Egyedi igényeket is teljesítetek?

 

Több helyszín van, és állandóan kutatok még újabbak iránt. Pont tegnapelőtt vettünk fel a kínálatba egy luxusyachtot.

 

A három legfőbb helyszín a Navagio öböl kilátója (hajóroncs öböl), az aranyhomokos tengerpart, illetve a sziget egyik legszebb naplementéjével rendelkező Michalis taverna. Tartottunk már esküvőt a Cameo szigeten (bulisziget), illetve több nagy hotelben is. Természetesen, ha konkrét elképzelése van a párnak, akkor kiterjedt kapcsolati hálómnak köszönhetően, ez sem jelent gondot.

 

álomesküvő

A Navagio öböl kilátója

 

Álomesküvő Görögországban

Michalis taverna

 

Álomesküvő Görögországban

Cameo sziget

 

Milyen papírok/okmányok szükségesek egy külföldi esküvőhöz?

 

Nálunk a szimbolikus esküvő mellett, van lehetőség hivatalos esküvőre is. Ennek alkalmával a pároknak csak néhány személyes okmányt, mint például anyakönyvi kivonat kell beszerezni, majd onnantól kezdve mi mindent intézünk a számukra. A Görögországban kötött esküvő hivatalos és elismert. A szertartás nyelve a görög, én pedig tolmácsolok.

 

Mi történik az esküvő után? Hogyan zajlik egy külföldi esküvő honosítása?

 

A honosítás egy viszonylag egyszerű folyamat, az itt kapott házassági anyakönyvi kivonatot kell Magyarországon, az Offiban lefordíttatni (Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda), és azután lehet menni az okmányirodába, majd az anyakönyvvezetőhöz. Átlagosan a honosítás 1-2 hónapot szokott igénybe venni.

 

álomesküvő Zakynthoson

 

Mesélnél egy történetet, ami számodra emlékezetes volt?

 

Van egy vicces és egyben megható történetem tavalyról… Egyik alkalommal nagyobb létszámú esküvőt szerveztünk (kb. 30 fő) és esküvő előtt egy nappal, amikor már minden kész volt a menyasszony egyik legjobb barátnője telefonált nekem este 11-kor, hogy meglepetésként másnap négyen érkeznek még, de ez maradjon titokban valahogy a szertartásig. Támogattam az ötletet és tudtam, hogy nagyon fognak örülni nekik, mert nagyon szerette volna a pár, ha ezek a barátok is velük ünnepelhetnének, de megértették, hogy a munkájuk és a távolság miatt sem tudnak jönni (Angliából jöttek).

 

Másnap küldtem eléjük a reptérre egy taxit, ez elvitte őket a hotelba, ahol már nagyban folyt a készülődés. Persze ők nem akarták, hogy bárki meglássa őket a násznép tagjai közül, ezért parókát és fura ruhákat hordtak délutánig. Majd este ment a busz a násznépért, hogy hozza őket a tengerpartra. A négyes csapat pedig addigra már teljes ünneplő ruhában ott ült háttal mindenkinek. A vőlegény csak azt látta, hogy valakik ülnek az ő székeiken. Én direkt pont akkor intéztem valami fontosat, hogy ne engem küldjön és odament hozzájuk nagy felháborodva, hogy mit képzelnek, hogy leülnek az esküvői székekre. De mielőtt mindezt elkezdte volna, szembefordultak vele és a vőlegény nem hitt a szemének, hogy ők azok. Elkezdett kiabálni a menyasszonynak, aki nem tudta mi a baj és rögtön oda rohant. Ő is ledöbbent és potyogtak könnyei, hogy a gyermekkori barátok mégis eljöttek az esküvőre.

 

Ha jól tudom a te párod görög. Mit gondolsz, ha lesz esküvőd, Zakynthoson lesz? Illetve milyen hagyományok szerint? 

 

Labrossal egyre gyakrabban tervezgetjük a nagy napot, amelyre Zakynthoson  kerül majd sor. Mivel nagy a rokonság és a baráti társaság, ezért klasszikus bazi nagy görög lagzi hangulat várható, reggelig tartó syrtakizással és görög zenével.

 

álomesküvő ZakynthosonHagymásy Dóri esküvőszervező 

 

 

A fotókért köszönönet ÁlomEsküvő Zakynthoson by Dórinak

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

3 tipp az allergiamentes esküvőért

Összeszedtünk pár hasznos tippet azért, hogy kaparó torok és folyó orr helyett a vendégeidnek is happy enddel fejeződjön be a te nagy napod....

Baj, ha megcsípik a szúnyogok az esküvői vendégeket?

Esküvő az erdő közepén? Vagy egy réten? Egy várromnál? Miért ne? Egy kis kreativitással, és rugalmassággal minden megoldható....

Esküvői meghívó: postán, személyesen vagy emailben?

A rohanó XXI. században úgy gondoljuk, igencsak fontos kérdés, hogyan is érdemes az esküvői meghívónkat eljuttatni a meghívottakhoz. Kattin...