Mit kérj nászajándékba? Adunk 10 szuper ötletet

Ha nem pénzt és nem kaparós sorsjegyet, akkor mégis milyen óhaj-sóhajt továbbítsunk a násznép irányába, már ami a nászajándék kívánságainkat illeti? Az alábbi tippeket elnézve biztosan ti is találtok majd számotokra szimpatikusat.

 

nászajándékForrás: easy weddings, wedding venues, jemonte

 

Ajándékutalvány

 

Rögtön kezdjük is a legsablonosabb, ugyanakkor talán a legpraktikusabb választással. Legyen szó dekorációs- és/vagy használati kellékekről, esetleg utazási utalványokról, biztosan nem kell sokat töprengenünk azon, mire használjuk majd fel. Arra viszonyt ügyeljünk, hogy ne mindenkinek ezt az igényünket nyújtsuk be, mert baj lehet, ha 1 éven belül lejáratos utazási utalványból kapunk 20 darabot, miközben összesen 2 hét szabadságot tudunk kivenni magunknak.

 

naszajandek

Forrás: pixabay

 

Élmény-nászajándék

 

Se nem tárgy, se nem közvetlenül utazás, ugyanakkor szuper alternatíva, ha szeretünk kirándulni, extrém sportokat kipróbálni vagy éppen különleges eseményekkel gazdagítani a közös életünket. A páros színház- és koncertjegyek például tuti teli találat.

 

nászajándék

Forrás: avax

 

 

Gravírozott kiegészítők

 

Személyre szóló pezsgős pohár, étkészlet, képkeret, kulcstartó, törülköző, ágynemű … a lehetőségek tárháza végtelen, csak győzzük hellyel a sok szépséget.

 

naszajandek

Forrás: pixabay

 

 

Hónapokra / évekre halasztott nászajándék

 

Házaspárként jó, ha továbbra is megmarad a pezsgés és az izgalom, amibe a szeretteink is besegíthetnek, méghozzá nem is akárhogy. Kérjétek meg a vendégeket, hogy olyan ajándékokkal készüljenek, amit nem most azonnal kell felhasználni, hanem csak hónapok vagy évek múlva nyithatjátok ki. Hogyha partnerek benne, mindenki összebeszélhet, így tényleg évekre előre meglesz a boldogságadag.

 

nászajándék

A képen látható ajándékot a felirat szerint az esküvőn/ a nászúton/ az egy éves házassági évfordulón szabad kinyitni. Forrás: cosmopolitan

 

 

Hasznos doboz nászajándék

 

Bár nem feltétlenül a legromantikusabb, mégis gondolj bele: mi lehet jobb, mint olyan kellékekkel megtöltött dobozka, amiben csupa hasznos dolgot találsz? Sajtreszelő, pizzavágó, vágódeszka, edényalátét… Bármikor használatba kerülnek, eszetekbe jut majd az esküvőtök napja.

 

nászajándék

Forrás: weddingsbyMelinda

 

Autó nyereménybetétkönyv 

 

Ha bejön, mindenki jól jár, de ha nem, az sem baj. Próba szerencse.

 

Ínyenc finomságok 

 

Különösen jól jöhet az aranylakodalmon, amikor az aktuális évi minősig bort felbonthatjátok, amit nászajándékba kaptatok. Természetesen bor helyett ízlés szerint bármit választhattok kezdve a sajtválogatásoktól egészen az egzotikus fűszerekig.

 

nászajándék

Bor az első közös karácsonyra, az első évfordulóra, az első baba születésére, az első vacsorapartira és az első veszekedésre. Forrás: studio B label

 

Párkapcsolati könyv

 

Amennyiben nyitottak vagytok az ilyesmire, szerettek olvasni és szeretnétek folyamatosan valami újat tanulni a kapcsolatotokról, ez is egy remek opció lehet. Az irodalom párkapcsolati témaköre szerencsére kimeríthetetlen.

 

nászajándék

Forrás: originellefotogeschenke

 

Valami személyes nászajándék, akár DIY

 

Rajzolt portrék, karikatúrák, vászonképek, fényképalbumok. Akár kettőtökről, akár a családról legyen szó, nehezen lehet mellélőni, ha konkrét utalásokat is társítunk a kérésünk mellé és az ajándékozóknak is jól fog esni, ha vendégségbe érkezve azt látják, hogy kincsként őrzitek a kedvességüket.

 

nászajándék

Forrás: pbfingers

 

nászajándék

Forrás: pinterest

 

Felkészülés a jövőre

 

A ház építéséhez első tégla, a tervezett gyermekhez babakelengye, felújításhoz véső, fúró és kalapács dukál. Nem muszáj konkrétan ezeket a tárgyakat említeni, elég, ha elhintitek a jövőbeli terveiteket, biztosan sok kreatív meglepetéssel fogtok gazdagodni.

 

Bár az esküvő nem a nászajándékoktól lesz emlékezetes, kicsit olyan ez, mint a karácsony. Nem vársz el semmit, de nagyon jól esik, amikor valaki nagy gondot fordít arra, hogy titeket boldoggá tegyen, ehhez pedig nem ördögtől való némi segítséget nyújtanunk.

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Esküvői ékszer: gyöngy vagy gyémánt?

Bár a szépség nem szorul kiegészítőre, esküvői ékszert még az a menyasszony is visel, aki a hétköznapokban nem szokott....

Hogyan kezeld a hisztis koszorúslányokat?

Lesznek, akik úgy gondolják, hogy a saját igényeik az ifjú párénál is sokkal fontosabbak…...

A tökéletes esküvői torta titkai

Miből készüljön, hogyan tálaljuk és mire figyeljünk oda a nagy létszámú esküvőkön?...