Pánttal vagy pánt nélkül – ez itt a nap nagy kérdése!

Nem is vitás, eljön az a pillanat minden menyasszony életében, mikor felmerül a nagy kérdés, vajon azon a bizonyos nagy napon pánttal vagy pánt nélkül vonuljon az oltár előtt álló “Nagy Ő” felé, így hát mondanunk sem kell, ránk tört a nagy krízis.

 

Forrás: bhldn

 

Mielőtt még a fekete lecsóba rontunk ajtóstul, a pánttal vagy pánt nélküliség előtt tisztáznunk kell egy fontos kérdést, mégpedig azt, hogy érdemes-e követni a divatot, vagy sem. Az, hogy kinek mi a divat, és kinek mi az, ami jól áll, egy olyan szubjektív döntés, hogy annál szubjektívebb jelzőt már nem mondhatnánk.

 

Hiszen ha két embert egymás mellé teszünk, és megkérjük, meséljenek a szerintük divatos, szép ruháról, amiben bizony nem lennének restek a nagy szerelemnek örök hűséget és miegymást fogadni ország, világ, barátok és család előtt, bizony kicsi az esély, hogy ugyanazt mondanák (azt pedig csak remélni lehet, hogy amennyiben a két ember együtt tenné meg a nagy lépést a közös életük felé vezető ösvényen, legalább körvonalaiban hasonlítanak az elképzelések a stílusról).

 

Divatból választani azonban ruhát, csak mert az a stílus a menő éppen, anélkül, hogy hithűen azt tudod mondani, hogy ez kell nekem, ebben érzem jól magam, ez az, amit szeretnék, csupán a hóbort kedvéért bizony nem egy bölcs dolog, hiszen hiszed vagy sem, az érzés, miszerint nem ez álmaid ruhája, bizony alaposan kiütközik a képeken is! (Nem, mielőtt még bárkiben motoszkálna a gondolat, bátran kijelentem, nincs az a mennyiségű smink vagy az a minőségű utólagos képkorrekció, ami elrejthetné ezeket az árulkodó jeleket!)

 

chuck-taylor-eskuvoi-ruha

Forrás: pexels

 

Igazi esküvő-fan létemre voltam olyan esküvőn, ahol a báli cipellők helyett egymáshoz árnyalatban passzoló Chuck Taylorban ropta a boldog ifjú pár, ahogyan olyanban is, ahol a menyasszony egy hatalmas abroncsos ruhához úgy döntött, a ruha felső része helyett egy egyszerű farmering a férjétől tökéletes kiegészítő (gyorsan letudva a régi, új, kék és kölcsön kötelező köreit), ahogyan a kis királykisasszony feeling is megvolt, ahol még a menyasszony szempilláján is swarovski díszelgett, nem csupán a cipőjét vagy a ruháját pakolták tele a csillogó kristályokkal…

 

farmer esküvői ruhaForrás: Pinterest

 

A végeredmény azonban a maga sokszínűsége mellett mégis ugyanaz volt: a képeken egyetlen érzés látszódott csupán, ami nem volt más, mint a boldogság, no meg az a kicsattanó valami, amit szavakba igencsak nehezen lehet önteni, mégis az ember utolsó pórusából is sugározza, hogy bizony a szépség viselője maradéktalanul boldog és jól érzi magát a bőrében, no meg a ruhájában!

 

Így kedves te, amennyiben még ruhaválasztás előtt állsz, arra kérlek, sose aszerint bólints, hogy az adott darab divatos-e, avagy sem!

 

pant-nelkul-eskovookosan

Forrás: Independent

 

Viszont! Ha úgy döntesz, pántnélküli lesz a befutó ruhád a nagy napon, akkor a ruha mellett mindenképp ruházz be egy pántnélküli melltartóra is, hiszen a szilikon éppen annyira nem menő, mint a kikandikáló pántok, vagy az, mikor a gyönyörű hófehér anyagon átüt a fekete minta! (Hacsak nem az a cél.)

 

 

A szakik azt szokták mondani, hogy a nagy dilemma, miszerint a fehér ruha pánttal vagy anélkül kerüljön az arára, csupán holmi időhúzás, és felesleges szócséplés, hiszen dacára annak, hogy a legtöbb menyasszony egy pántnélküli csodát álmodik magának élete meghatározó napján, éppen ebből kifolyólag a döntés roppant elcsépelt és klisés…

 

Ezzel szemben a pántos, pláne ha csipkés, olyan örök divat, amit bizony a brit korona várományosának, Vilmosnak a felesége öltött magára a 2011-es lagziján, elérve a modern, elegáns, mégis extravagáns jelzők egyesülését egyetlen ruhában.

 

panttal-eskuvoi-ruha

Forrás: Jockey club room

 

Isten a teremtésnél nem csak az igaz szerelemből és boldogságból adott többet az átlagnál, s úgy véled, vétek volna a vállat vagy a kart kihangsúlyozó költeményben díszelegni az Igen kimondásánál? Vagy épp az szól a pántos verzió mellett, hogy így esetleg meggátolható a csúszásveszély, és ezzel együtt elkerülhető olyan dolgok leomlása, ami jobb, ha csak a zárt ajtók mögött szabadul fel?

 

Nincs az a terjedelem, ami elegendő lenne megcáfolnunk eme kijelentéseket, hiszen mint ahogyan fentebb is ecseteltük, bizony szerintünk korántsem az a lényeg, hogy miben tündököl az ember, lehet az egy farmeringgel kombinált abroncsos szoknya is éppen ugyanúgy, ahogyan egy csipkecsoda!

 

Ha az ara jól érzi magát benne, az a fotókon is látszani fog! Ha komfortosan érzed magad a pánt nélküli verzióban, a világ legcsinosabb lányának (vagy urának, itt bizony nincs megkülönböztetés), nosza rajta, dobd a kosárba, és már mehet is a nagy napra! Ha azonban kétségek merülnek fel, nincs mese, döntés előtt meditálj még a kérdésen.

 

csipke-ujju-eskuvoi-ruha

Forrás: Business Insider

 

Végezetül leszögezzük a leszögeznivalót, hogy véletlenül se üthessen szöget senki fejében egyetlen kérdés sem: ha úgy érzed, a sors esküdött össze ellened, és esélytelen, hogy bármelyik már elkészült ruha csak körvonalaiban is hasonlítana az általad megálmodott csodához, vagy épp csak egy igazi csoda segíthetne, hogy rád passzoló szépséget találj, ne habozz, van más út is, mint a már elkészült ruhák, ezt sose feledd!

 

Ha a fejedben kész terv van nem csak az álmaid legszebb napjának legapróbb másodperceiről, hanem a ruháról is, nem kell sokat matekolni a kérdésen, keress egy jó “tűforgatót”, és cérnát neki!

 

És a végén csak egy kérdés marad: te jól érzed magad a ruhában?

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...