Plus size cipőben és esküvői ruhában a nagy napon

Bizony, mindenkiben él a vágy, hogy az esküvőjén ő legyen a legszebb, legcsodásabb, valósággal a világ közepe, ahol minden csak és kizárólag körülötte forogjon, ahogyan a Nap is központi helyet foglal el az univerzumban – csoda hát, hogy éppen “nagy nap” a neve? De mi történik akkor, ha egyeseknél ez a csoda nem a megszokott méretekben jön elő? Ha a menyasszony plus size esküvői ruhát igényel? Mutatjuk a véleményünket.

 

plus size esküvői ruha

Forrás: oliviasbridalhouse

 

Ahogyan olvashattátok már a blogbejegyzéseinknél a kislábúak és alacsonyak cikkét, ahol egy igencsak személyes sztorit megosztva a saját édesanyám történetét írtam le (tudjátok, ő az a csodás – most már – feleség, akinek a lába mindössze 32,5-es, míg a jogosítványában nagyon büszke, hogy eléri a 150 centit,  és nem kell magasító párna a vezetéshez – csak új mérés ne legyen, ahol le kell vennie a cipőt, szokta mondani viccesen), bizony a másik kategória is megtalálható, nevezetesen a minden tekintetben plus size felhozatal.

 

Milyen a tökéletes alak?

 

Igen sokat foglalkoztatja az embereket a kérdés, de az évszázadok során folyton változott, mit is tartanak ideálnak, mi az, ami a férfia és nők szívét is hevesebb összehúzódásokra készteti, mi a trendi kinézet.

 

Régen, mikor még javában a kőfaragás korában éltünk, a minél molettebb alkatért rajongtak az emberek, lásd tanúságát: Willendorfi Vénusz (mert a molett alkat a nőiességet szimbolizálta, azt, hogy képes gyermekeknek életet adni a nő). 

 

plus-size-menyasszony

További szuper képek erről a vidám esküvőről a linken! Forrás: rock and roll bride 

 

Míg a későbbi időkben a darázsderekú lányok is még vékonyabbra fűzték, akár 38 centinél szűkebbre is a derekukat a fűzővel (ami már akkoriban is megosztotta az orvostudományt, egyrészt ellenezték a szakmabeliek, amiért a belső szerveket elnyomták, másrészt voltak, akik úgy vélték, a gyenge női testnek kell a támogatás, mely ily formában a halszálkáktól jön meg)…

 

Ha pedig a napjainknál maradunk, akkor elég csak a tíz évvel ezelőtti divatfotókat, no meg az olyan extrán nullás méretű modelleket megnézni, hogy talán még át is lehet látni rajtuk, olyan vékonyak.

 

sovány-menyasszony

Forrás: style caster

 

Manapság egyre több divatház próbálja behozni a modell szakmába a “természetesebb” formákat, vagyis az olyan alakú modelleket, akiknél esetleg elvétve még mell és fenék is van, no meg a csípőjük sem egy anorexiáséval vetekszik, a köztudat azonban mégis a vékony lányoknak kedvez jelen pillanatban. Elindult ugyan valami, de még hosszú út áll előttünk, amíg minden esküvői ruhaaszalon 40-es mérettől felfelé is tart majd minden menyasszonyi ruhából.

 

A boltok kínálatának összetétele is azt mutatja, hogy habár a felmérések szerint egyre több a túlsúlyos ember, mégis a “normál”, vékony alkatra szabják az árukészlet nagyobbik részét, a plus size méret pedig elkülönítve kap helyet, függetlenül tartva a többitől.

 

 

De mi a helyzet esküvőre készülve?

 

Bizony az esküvői ruhaszalonok sem különböznek sokban a boltoktól, a készleten többnyire a standard méretek találhatóak, melyek kimerítik a vékonyabb alakú lányokat (fűzős ruha esetén még akár L-es méretig is kiengedhető verzióként, esetleg a kisebb XL sem kell máshova fusson), és a nagyobb méretből kevesebb a felhozatal. Van, de nem annyi, mint S-es méretekből.

 

plus-size-menyasszonyi ruhaForrás: Reader’s Digest

 

Azonban csak azért, mert nagyobb méretekkel rendelkezik valaki, nem kell korántsem lemondani a nagy napon a habos-babos ruháról, csupán érdemes megfogadni az esküvői ruhaszalon tanácsadójának a véleményét, és az előnyös részeket kihangsúlyozni, elvonva ügyesen a figyelmet a többiről. (Ez lehet bárhol, nyak, kar, láb, derék, csipő, mell.)

 

A pántos vagy pánt nélküli esküvői ruhát válasszak című cikkünkben a nagy okosságaink közt szerepelt egy olyan tanács, hogy az esküvői ruha mondhatni, a legutolsó elintézendő dolgok egyikeként kellene szerepeljen a menyasszonyok listáján, ugyanis nem biztos, hogy okos gondolat előre, akár fél vagy egy évvel lefoglalni, esetleg meg is venni a ruhát.

 

Miért? Mert ki tudja, mi lesz fél, vagy egy év múlva, ki tudja, hogy a “holnap kezdem” diéta beüt-e, vagy épp az ellenkezője, úgy alakul át a test, hogy a korábban jónak ítélt méretű ruha már nem lesz az igazi a nagy napon, kellemetlen érzés lesz belebújni – ha egyáltalán feljön még, nem beszélve az extra kiadásról, ami az új ruha vásárlása, foglalózása, bérlése, vagy a meglévő borsos átalakítása.  

 

plus-size-menyasszonyForrás: pinterest

 

Jó tanács: hagyd azt a vágyat, hogy bárkinek is megfelelj a nagy napon, ha jól érzed magad a bőrödben, a ruhádban, akkor garantáltan angyali képek készülnek rólad, attól függetlenül, hogy hányas a cipőméreted avagy mennyit nyom a mérleg. Ezt garantáljuk!

 

Az átlagosnál nagyobb láb a lagzin?

 

Bizony nem csupán a kisméretű lábak okozhatnak nagy fejtörést a tulajdonosnak – nekem a magassarkú méretem néha-néha eléri a 36-os méretet, ha épp úgy számoznak, és igen, ilyenkor mindig pezsgőt bontok, hogy végre “nőtt a lábam” -, hanem a hagyományos méretektől eltérő, nagyobb számozású lábak is.

 

nagy-láb-menyasszony

Forrás: something borrowed something new

 

Különösebb jó tanács nincs arra, ki hol és mit vehet fel kizárólag a lagzira – lásd példának okáért egyre népszerűbb Chuck Taylorban elmormolni a könnyek közt az igent -, így hát mindössze annyit teszünk ehhez a ponthoz hozzá, hogy mindenképp olyan lábbelit válassz a nagy napodra, melyben bírod az egész napos dínom-dánomot! 40 feletti méretekből azért már egészen jó a felhozatal, ha nem is olyan egyszerű mint az átlagos 38-assal, de egy kicsit nagyobb kutakodás után (ami online is folyhat), meg lehet találni bármilyen nagy méretben az álomcipőt.

 

Ha kitaláltad a stílust, ne add fel, előbb-utóbb meglesz, a gugli mindenben segít, nem kell végigjárnod a lakhelyed összes cipőboltját.

 

Méret ide vagy oda, mindeképpen olyan ruhát és cipőt válassz a nagy napra, ami nem csupán kényelmes – mégsem slampos -, hanem csinosnak is érzed magad benne, hiszen ez lesz az a plusz, ami az egyszerű de nagyszerű esküvői képeidből álomszép képeket varázsol, s ez az, amit még a legjobb fotósok sem tudnak odaretusálni, ha nem adod meg nekik az alapot!

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...