Romantikus filmen életre szóló szerelmünk

Újra és újra beülni a legjobb mozira, amin saját szerelmetek története forog: ahogy telik az idő, egyre értékesebb lesz számotokra. Csodás fotókönyv és egy sereg apróság emlékeztet a nagy napra, az IGEN-re és arra, mennyire izgultál, hogy minden tökéletes legyen. Szerencsére, az emlékezet az apró bakikat kiretusálja és a legjavát, a lényeget őrzi meg közös életetek első lépéseiről, amit egy vérbeli filmes szakember igazi szélesvásznú történetté varázsol. Incze László fotós és filmes szerint minden szerelmespárnak külön, egyedi tündérmeséje van, ezeket igyekszik megfilmesíteni – nem csak esküvői felvételekkel.

 

 

 

 

A történetek varázsa felnőttkorban is elkápráztat

 

 

Gyermekkorunk mesevilágából szinte ki sem nőttünk még, máris saját szerelmes varázsmesénket fogalmazzuk a családi történelemkönyvekbe. Később, gyermekeink egyik első kérése is az lesz: meséljétek el, hogy ismerkedtetek meg!

 

 

 

 

A történetek ereje a folytonosság és az identitás megőrzésében rejlik, ezekkel igazoljuk és erősítjük meg jelenlétünket a világban és kötődésünket szeretteinkhez, kultúránkhoz. A saját, közös mesénél erősebb kapocs aligha lesz köztünk és utódaink között.

 

 

Esküvői film – művészi igénnyel

 

 

Hol kezdődik a mese? Két szempár első találkozásának ritkán szemtanúja egy objektív, de a bimbódzó szerelem ezer gesztusát lencsevégre kapjuk míg utunk az oltárhoz vezet.

 

 

Az esküvői előkészületek során az egyik első gondolatunk: hogyan tudnánk megörökíteni a pillanatot, hogy még sokáig részesei lehessünk? Incze László nagy gyakorlattal és kifejezetten a művészfilmes alkotó eszközeivel felvértezve kezdi a beszélgetést az ifjú párral.

 

 

 

 

A történetet keresi és azt javasolja: ne féljünk saját életünk alkotóiként, rendezőként gondolni az esküvőről készült filmre, hiszen így lesz kerek a mese.

 

 

Hallgassunk a szakemberre!

 

 

Elfogultak vagyunk saját esküvőnkkel kapcsolatban és ez így van jól. Szubjektív nézőpontból azonban nehéz tökéletességre törekedni és nem is tudunk egyformán figyelni minden részletre.

 

 

 

 

Jobban járunk, ha megkeressük a megfelelő szakembert, aki nem csak konzerv-megoldásokat javasol, hanem észreveszi egyedi, egyéni igényeinket, kíváncsi ránk és a személyiségünkre is, nem minta-videókat kér az filmezéshez.

 

 

 

 

Ha megtaláltuk azt a kreatív filmest, akivel a közös hang is működik, legyen bátorságunk hallgatni a tanácsaira, hiszen neki is életbevágó „kasszasikert” forgatni, mert ez a szakma is ajánlások alapján működik.

 

 

Engedjük be az életünkbe egy kicsit!

 

 

A valóban profi filmes már az esküvő előtt szeret kukucskálni. Bátran engedjük be az életünkbe, hogy részese lehessen az előkészületeknek és ráérezzen saját stílusunk és a tervezett esküvő hangulatára!

 

 

 

 

A vendégek számára az esküvő csak egy nap, de mi egy évet készülődünk rá és a nagy nap már csak a hab a tortán. Az előkészületek pedig ugyanúgy saját történetünk részei, mint a boldogító holtunkiglan – ne hagyjuk ki életünk szélesvásznú mozijából!

 

 

A spontaneitás írja a legjobb sztorikat

 

 

A filmes szakember folyamatos jelenléte azért is kulcsfontosságú, mert jó szemmel észreveszi azokat a pillanatokat is, amelyek akkor éppen nem tűnnek érdekesnek, ám megörökítve megható vagy éppen vicces jeleneteket rajzolnak a vászonra.

 

 

 

 

A kreatív fotózáson „lőtt” snittek például egy-egy érzés finom árnyalatát érzékeltethetik, a tortakóstoláson születő fintorok később bohókásnak tűnhetnek, a ruhapróbának pedig egészen megható pillanatai is lehetnek.

 

 

A nagy filmek epikus történetmesélését is hasonló részletek teszik érdekessé, emlékezetessé – saját „játékfilmünket” hasonlóképpen.

 

 

„Csúcsfények” az életünkben

 

 

Amit szívesen látnánk a filmen, mindenképpen tisztázzuk előre, de akkor lesz profi a végeredmény, ha a szerkesztésben szabad kezet adunk a kreatív filmesnek, így őt is az alkotás öröme ösztönzi.

 

 

 

 

Az esküvői kisfilm mindenképpen közös életünk kezdetének csúcsfényeit tükrözi vissza: olyan emlék, amely intimitásában, egyediségében utánozhatatlan érzelmi kalandra hív valahányszor újranézzük.

 

 

Hosszabb és rövidebb változatot is kérhetünk belőle, sőt: olyant is, amelyet csak mi ketten láthatunk. Aki nem szívesen tárulkozik ki a tágabb családi vagy baráti környezet számára, így is megőrizheti a közös szerelmi történet varázsát.

 

 

 

 

Incze László

kreatív filmkészítő

+36 (70) 631 7692

http://laszloincze.hu/

https://www.instagram.com/laszlo_incze_weddingfilm/

https://www.facebook.com/laszloincze.hu/

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...