Te is szívesen megnéznéd az esküvői vendégek fotóit? Mutatunk egy appot, ami segít ebben.

 

Egy olyan esküvői fotós és videós alkalmazást mutatunk most be, ami megkönnyíti számotokra a vendégek által készített esküvői fotók/videók összegyűjtését. Ez volt az alapötlet amikor megálmodták a WEDBOX applikációját a fejlesztők, amelyet azóta tovább is gondoltak és jelenleg a legnagyobb európai esküvői fotós alkalmazásává nőtte ki magát.

 

Egy személyre szabott esküvői oldalt hozhatsz létre magatoknak, melyről a násznép, illetve ti is fel-és letölthetitek a fotókat/videókat. De nézzük, hogyan is működik ez a gyakorlatban? Márta Judit, a WEDBOX regionális marketing menedzsere segít nekünk megismerni az alkalmazást.

 

esküvői-fotó

Forrás: Donnie Brown

 

 

Az esküvőn mindenki fényképez. Megörökítik a vendégek a helyszínt, a dekorációt, az esküvői asztalt, sorra készülnek a selfiek, amiket biztosan te is szívesen megnéznél az esküvő után. Nem lehetsz ott mindenkivel minden percben, mégis szeretnéd látni, hogy érezték magukat a vendégek.

 

Arra azonban, hogy minden képet láss, ami az esküvődön készült, elég kevés esély van. Milyen jó is lenne egy zárt, közös album, ahol kategorizáltan jelennének meg az esküvőtökön készült fotók! – gondolták a WEDBOX alapítói, akik észrevették hogy ez nehézséget okoz az ifjú párnak.

 

Persze így rögtön kiderül, hogy a vendégek nem végig az ijfú párral foglalkoztak, hanem a helyes DJ-t, a nagymama vicces ruháját vagy épp a tortamaradékot fotózták. Szerintem nincs klasszabb, mint ezeket az életképeket végignézni és egészen új nézőpontból látni a saját esküvőtöket.

 

Hogyan működik az alkalmazás?

 

Miután letöltöd a WEDBOX alkalmazást és belépsz, létrehozhatod a „saját esküvőtöket”. Írd be az információkat, állítsd be a dátumot, majd tedd személyessé a profilt üdvözlő üzenettel, fotóval stb. Ezután már csak meg kell hívnod a vendégeket és kész is vagy! Ugye milyen egyszerű?

 

esküvői fotó wedbox

 

 

Hogyan tudod meghívni a vendégeket?

 

Két különböző lehetőséget is kínálnak erre a fejlesztők. Egyrészt az applikáció „meghívó” menüpontján keresztül küldhetsz nekik meghívót, másrészt pedig kis kártyák formájában, amiket még esküvő előtt továbbíthatsz a vendégeidnek vagy kirakhatod őket az esküvői asztalokra. Azt, hogy kinek van hozzáférése a tartalomhoz ti döntitek el, hiszen csak azok láthatják a fotókat és videókat, akiket meghívtok. De bárkit meghívhattok, akit csak szeretnétek. Olyanokat is, akik nem tudnak valamiért részt venni az esküvőtökön.

 

esküvői fotó wedbox

 

„Azért ajánljuk, hogy a párok már az esküvő előtt töltsék le az alkalmazást és hívják meg a vendégeket, hogy az utolsó napokban már ne legyen ez egy plusz stresszforrás. Illetve, így már használható az előkészületek során is, vagyis az ott készült fényképeket is fel lehet tölteni” – mondta Márta Judit.

 

 

Melyek a WEDBOX legfontosabb funkciói?

 

1. Intelligens kategorizálás

 

Állítsd be az esküvőd minden szakaszát még az esemény előtt, és az alkalmazás ez alapján automatikusan rendszerezi a képeiteket a megfelelő kategóriákba pl.: polgári szertartás, templomi esküvő, vacsora, lakodalom vagy bármilyen másik kategória, amit szeretnél.

 

Tehát ha a templomi ceremónia 17-18-ig tart, akkor beírod az eseményt és az időtartamot, az alkalmazás pedig az összes fényképet, amely ebben az időintervallumban készült, ebbe a csoportba fogja rendezni. Ha nincsenek külön kategóriák megadva, akkor időrendi sorrendben lesz az összes feltöltött anyag, tehát akkor sem össze-vissza.

 

esküvői fotó wedbox

 

2. Fotók like-olása, kommentelése

Mit érne egy fotós alkalmazás a mai világban, ha nem lehetne lájkolni és kommentelni a képeket? A meghívott vendégek kifejezhetik tetszésüket és hozzászólásaikkal színesíthetik az albumot.

 

3. Élő diavetítés

 

Lehetőség van élő diavetítésre is akár már a lakodalom alatt, amely során az aktuálisan feltöltött fényképek jelennek meg egymás után. (Ez is izgalmas része lehet a lagzinak, ha kivetítitek)

 

4. Videók feltöltése

 

Nem csak fotókat, hanem videókat is feltölthettek az alkalmazáson keresztül. Ráadásul mindezt korlát nélkül!

 

5. Fotók/videók letöltése

 

A feltöltött képeket és videókat ti is és a vendégek is le tudjátok tölteni egyetlen gombnyomással.

 

Csak okos eszközökről lehet képeket feltölteni?

 

Nem, laptopról illetve asztali számítógépről is fel lehet tölteni a fényképeket és videókat. Az okostelefonok használata azért hangsúlyos, mert így a legegyszerűbb és leggyorsabb kezelni az alkalmazást. Valóban csak pár kattintásból áll feltölteni a saját képeket.

 

esküvői fotó wedbox

 

Ingyenes a fotók letöltése?

 

A fényképeket fizetés nélkül is letöltheted, habár ezek nem lesznek olyan jó minőségűek. Ha HD minőségben töltenétek le a fotókat, akkor pedig több csomag is rendelkezésre áll. Ezek az alkalmazásban megtalálhatóak és onnan egy kattintással meg is vásárolhatók.

 

Ha inkább az ingyenes verziót választod, az esküvő után 2 hónapig tárolja az alkalmazás a fotóitokat, azonban azok utána törlésre kerülnek.

 

Márta Judit szerint, 5 érv amiért érdemes a WEDBOX alkalmazását választani:

 

  • Lényegesen egyszerűbbé teszi a vendégek által készített fényképek összegyűjtését
  • Ingyenesen használható az összes funkciója
  • Nagyon egyszerű kezelni az alkalmazást
  • Bármennyi vendég hozzáadható egy esküvőhöz
  • Nincs limit a feltöltött fényképeknek, videóknak

 

 

 

Én is kipróbáltam!