Titeket is kikészít a jövendőbeli anyósotok?

 Átéltétek már az érzést, amikor eggyel többen voltatok a kapcsolatban, mint kellene? Ez a helyzet talán az esküvő környékén tetőzhet, amikor már naponta beszélsz anyósoddal és mindig van valami új meglátása a lagzival kapcsolatban.

 

Mindenben hibát talál, mindenbe beleszól, mindenről van véleménye. Nézzük, mik lehetnek a főbb ütközési pontok és hogy mit tehettek azért, hogy megtaláljátok a közös hangot.

 

anyós az esküvőn

Forrás: glamour

 

Más elképzelése van az esküvőtökről, mint nektek

 

Ti egy laza házasságkötési ceremóniát szeretnétek, de ő ragaszkodik a templomihoz. Egy borbirtokon szeretnétek a lagzit, ő pedig nem szeretné, ha kültéri esküvő lenne.

 

Sokunknak ismerősek lehetnek ezek a szavak, ha még pontosan nem is ebben a formában, de elhangzottak már a jövendőbeli anyósotok szájából. Manapság már nem azok az esküvők divatosak, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt, amikor ő ment férjhez. Ezt nehéz lehet elfogadni, de meg kell értenie, hogy ez a ti esküvőtök, nem pedig a sajátja.

 

Természetesen nem az a cél, hogy az esküvőig ne szóljatok egymáshoz, ezért adj neki apróbb feladatokat! Ha lefoglalja magát, akkor talán kevesebb ideje marad beleszólni azokba a dolgokba, amikbe te nem szeretnéd.

 

anyós-esküvő

Forrás: brides

 

Más ruhát szeretne, mint amit te választottál (esetleg azt szeretné, hogy az ő ruháját vedd fel)

 

Talán itthon nem annyira divat, hogy ragaszkodjanak a régi ruha felvételéhez, de akadhat egy-két anyósjelölt, akiknek még ott lapul a több tízéves menyasszonyi ruha a gardróbjában. Mint mondjuk az én édesanyámé. Ilyen ötlettel szerencsére nem állt elő, biztos kellemetlen lett volna visszautasítani, de úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan a maga ruhája, amit az esküvőjén viselni szeretne.

 

Könnyebb dolgod lehet azokkal az anyósokkal, akiknek a fiúk előtt a lányuk már megházasodott.

 

Akkor egyszer már átélte az esküvő forgatagát, aktívan részt vett benne lehet, hogy nem igényli azt, hogy minden egyes mozzanatba belevonjátok, mint például a ruhavásárlásba. Ha tudod, hogy nem egyezik az ízlésetek, úgy akkor vidd csak magaddal, ha már megvannak az esélyes ruhadarabok. Több ember vegyen részt ezen a próbán, hogy ha esetleg a jövendőbelid anyukája leszólná a választásod, legyen, aki támogasson és megerősítse a te döntésedet.

 

anyós-esküvő

Forrás: brides

 

 

Beleszól a vendéglistába

 

A költségcsökkentés hatékony módszere, ha csak azokat hívjátok meg az esküvőre, akiket igazán szívesen látnátok ott. Nem Mancika nénit, anyósod szomszédját, sem pedig Katikát, az ő legjobb barátnőjét, illetve a 28. unokatestvérnek sem biztos, hogy ott van a helye a meghívottak között.

 

A szülőhelyemen például illik meghívni azt, akinek az esküvőjén részt vettél. Akikkel mi nem tartjuk a kapcsolatot, azokat a személyeket számításba sem vettük az esküvői lista összeállításánál, hiszen akkor igen-igen elszálltak volna a költségek. Ezt meg kell értetni a jövendőbeli anyósoddal is. Ha csak részben fizetik ők az esküvőt, érvelhettek azzal, hogy nektek ez már nem fér bele az összegbe, amit az esküvőre szántatok.

 

anyós-esküvő

Forrás: getty images

 

Elveszti a fejét

 

Mindenen pánikol. Utálja a meghívókat. Utálja a ruháját. Nem érti, miért februárban lesz a lagzi. Mindenkor mindenben talál valami kivetnivalót. Ilyenkor lehet, hogy nem árt távolabbról nézni a dolgokat.

 

Meglehet, hogy az áll a háttérben, hogy „elveszíti” a fiát és egy másik nő is fontos lesz az életében, nem csak az édesanyja. Ha ezt sejtjük, ne álljunk le vele veszekedni, inkább kérjük meg a vőlegényünket, hogy vigye el az édesanyját ebédelni vagy vacsorázni és töltsenek együtt egy kis időt a lagzi előtt. Lehet, hogy ezzel az aprócska figyelmességgel sok bosszúságot megspóroltok magatoknak.

 

anyós-esküvő

Forrás: shutterstock

 

Végül pedig jöjjön néhány tipp, hogy hogyan próbáld belevonni a szervezkedésbe az anyósotokat

 

  • Hívd meg őt a Pinterest tábládra!Manapság már mindenkinek van egy albuma Pinteresten, ahol ötleteket gyűjt az esküvőre. Hívd meg a jövendőbeli anyósodat, hogy lássa a terveidet, ahol esetleg ő is ötleteket gyűjthet. Így úgy érzi majd, hogy nem hagyjátok ki semmiből.
  • Menjetek el együtt esküvői kiállításra!Sok szolgáltató képviselteti magát az ilyen nagy rendezvényeken. Ott ő is tájékozódhat a jelenleg divatos dolgokról, árakról, szolgáltatásokról. Így lehet, jobban megbékél majd egy elképzeléssel, amit eddig ellenzett.
  • Vegyétek meg együtt a ruháját!Nemcsak az arának, hanem az örömanyának is ugyanolyan öröm lehet ruhákat próbálgatni az esküvőtökre. Menjetek be több üzletbe, próbáltass fel vele különböző stílusú ruhákat. Meglátod, élvezni fogja!
  • Készülődjetek együtt!Az esküvő napján a fodrász és a sminkes mind a menyasszony körül sürög-forog, de azért van még egy-két személy, akik jól akarnak kinézni a nagy napon. Hívd oda anyósodat is, hogy ő is részese legyen a forgatagnak! A sminkesek és a fodrászok kedvezményt is adhatnak, ha több személyt kell kicsinosítaniuk.

 

anyós-esküvő

Forrás: marrymeireland

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Akik a menyasszonyi szalonban laknak

Szerelmes álmodozásaink közepette talán nem is gondolunk arra, milyen kalandos utat tesz meg a tökéletes ruha a tervezéstől az oltárig, pedig...

Mire kell figyelni a gyűrűválasztáskor?

Milyen legyen, hogyan válasszuk ki, mire figyeljünk gyűrű vásárlásakor? – erről kérdeztük a majd’ 30 éves Böjte Ékszer ügyvezetőjé...

Minden, amit tudnod kell az esküvői próbavacsoráról

Hogyan készüljünk az esküvői próbavacsorára és melyek az alapvető szokások?...