Variációk a karikagyűrű felhúzására

Kinél legyenek, mikor kerüljenek elő, hogyan húzzuk fel? – mennyi kérdés egyetlen részlet tökéletes kivitelezéséhez! A karikagyűrűk útja végleges helyükre gondos forgatókönyv szerint zajlik.

 

Ez persze a vőlegény dolga. Végre egy teher, ami teljes egészében levehető a menyasszony válláról. Nézzük, hányféleképpen kerülhet ujjunkra a gyűrű a nagy napon, ha életünk férfija és az égiek is úgy akarják!

 

karikagyűrű

Forrás: ytimg

 

A gyűrűspárnáktól a virágba rejtett gyűrűkig

 

Néha persze egyszerűen, a zsebből vagy egy bűvésztrükk-kel, a menyasszony füle mögül kerülnek elő a gyűrűk. Gyakrabban viszont gyűrűspárnáról, aprócska díszdobozból, emlékezetes, egyedi gyűrűhordozóból veheti ki a vőlegény életünk legfontosabb ékszerét.

 

jeggyűrű

Forrás: cdn.shopify

 

Élő virágba rejtve vagy virágot formázó ékszertartóban a karikagyűrűk méltó módon érnek célba.

 

karikagyűrű

Forrás: pinimg

 

A tanútól vagy a családi kedvenctől?

 

Kitől várjuk, hogy a megfelelő pillanatban megérkezzenek a gyűrűk? Gondos vőlegény, aki számol saját izgalmaival is, szívesen bízza a tanúra a gyűrűk „őrzését”. Ha a legjobb barátját tudhatja maga mellett élete nagy pillanatában, nem kell attól tartania, hogy elvész szerelme jelképe.

 

Manapság azonban egyre gyakoribb, hogy a gyűrűpárnát gyerekekre, az aprócska koszorúslányokra bízzuk. Így számukra ez lehet az esküvő fénypontja, amikor a gyűrűkkel bevonulnak. Nem ritka az sem, hogy saját gyermek a gyűrűvivő.

 

jeggyűrű

Forrás: ideas

 

Együtt élő párok házi kedvencei is gyakori „áldozatai” a gyűrű-ceremóniának. Virágos nyakörvre kötve vagy kis kosárkában szervírozzák a „desszertet” életünk főztjéhez.

 

Ha ezt a megoldást választjuk, érdemes trenírozni a kutyát, nehogy kellemetlen meglepetésbe torkolljék a tréfásnak ígérkező gesztus. Ha másképp nem megy, legyen valaki, aki a kutyát elvezeti az oltárig.

 

A gyűrűsujj legendája

 

Egyértelmű, hogy a vőlegény húzza a gyűrűt a menyasszony ujjára, de abban van különbség, hogy melyik ujjunkra.

 

A zsidó szertartásban például a menyasszony jobb kezének mutatóujjára kell felhúzni a gyűrűt. A gyűrűnek tökéletesen sima arany karikának kell lennie, olyan tisztának, amilyen kettejük kapcsolata is lesz egy életen át.

 

Forrás: nossasenhoradobrasil

 

A gyűrűsujj legendája legalább ennyire megható: az egyiptomiak tudni vélték, hogy a 4. ujjunk végéből ered az egyetlen olyan véna, amely a szívünkig vezet.

 

Mit kell tudnia a menyasszonynak a gyűrűhúzásról?

 

Vannak praktikus tudnivalók, mint például, hogy a menyasszonyi kesztyűt természetesen le kell venni gyűrűhúzáskor.

 

Van azonban olyasmi is, amivel szimbolikusan óvjuk kapcsolatunkat, házasságunkat. A gyűrűt nem szabad lehúzni és különösen nem szabad átadni másnak. Kíváncsi tekintetek elől nem kell menekülnünk ugyan, de lehúzni és odaadni más kezébe, balszerencsét hozhat – így tanították nagyanyáink.

 

karikagyűrű

Forrás: mets-tokyo

 

Mi lesz a jegygyűrű sorsa, ha mi már nem leszünk?

 

Tisztességes családban a karikagyűrű családi ékszer, amit generációk egymásnak adnak tovább. A főúri, királyi családokban is pontosan ezt látjuk: az esküvői ékszerek a nagymama vagy az édesanya ékszerei.

 

Így folytatjuk mi, nők saját családunk történetét szimbolikusan is. Sok édesanya őrizgeti már lányai számára a nagymama gyűrűjét és fiai számára a nagypapáét. A fiúk is ugyanúgy öröklik a férfiékszereket, akárcsak a lányok a női darabokat.

 

karikagyűrű

Forrás: wedabout

 

Néha még a gyűrűhordozó is nagyszülői örökség, ami nemcsak jól mutat egy hagyományőrző esküvőn, de biztosan eltölt melegséggel, ha arra gondolunk: méltók lehetünk a családi történet folytatására.

 

Számít a véleményed, szólj hozzá a Facebookon!

Szerintünk ez is érdekelni fog

Tündérmese a női szépségről – a Ronald Joyce 2020-as kollekciója

Szívesen mesélnénk a varázslatról, melyet Veni Infantino évente újraálmod, de inkább Rátok, vágyakozó menyasszonyokra bízzuk, hiszen csak...

A legszebb emlékekből készített karácsonyi meglepetés

Bárcsak minden értékes pillanatot becsomagolhatnánk valami örökké tartó dobozba, hogy ne csak mi magunk, de az utánunk jövők is részesülh...

Minden részletében elegáns: a tökéletes esküvői meghívók titka

Igent mondtál a páros életre, ami most kezdődik és mindent megteszel, hogy ez a kezdet a lehető legígéretesebbre sikerüljön. A titok persze ...